18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

GVC zet sponsorschap in om GambleAware te promoten

Tim Giesbers

GVC Holdings gaat de merkrechten van alle sponsordeals in het voetbal doneren aan GambleAware. Deze organisatie zet zich in om problematisch wedden te bestrijden. Door deze deal kan er extra aandacht geschonken worden aan de campagne ‘Bet Regret’. Deze gaat van start voor het komende voetbalseizoen.

Bij deze afspraak gaat het om sponsordeals in Engeland en Schotland, waaronder die van Ladbrokes. Dit bedrijf is een onderdeel van GVC Holdings en is vanwege hun sponsordeal naamgever van de Schotse voetbalcompetitie. Het logo van Ladbrokes op statische interviewachtergronden en op LED-schermen zal vervangen worden door uitingen van Bet Regret.

2,4 miljoen

Ook gaat GVC Holdings diverse uitingen van Bet Regret implementeren in de sponsorschappen met voetbalclubs. In totaal is GVC sponsor van 42 clubs. Hieronder vallen clubs als Burnley en Sheffield United uit de Premier League en West Bromwich Albion en Sheffield Wednesday in het Championship.

Met Bet Regret, de campagne die eerder dit jaar van start is gegaan, richt GambleAware zich op ongeveer 2,4 miljoen jonge mannen in het Verenigd Koninkrijk. Dit is namelijk een groep tussen 16 en 34 jaar die regelmatig op sportwedstrijden wedt. Naar verluidt zou het bij 87 procent van hen gaan om voetbal.

Verantwoord

“We willen dat voetbalfans kunnen genieten van hun weddenschappen maar dit moet wel veilig en verantwoord gebeuren”, vertelt Patrick Kerr, directeur veilig wedden bij GVC. “Door deze aandacht aan GambleAware te gunnen, laten we zien dat we onze consumenten hiermee willen helpen. We willen ook in de toekomst nog vaker Bet Regret blijven promoten.”