18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

GVC verwerft meerderheidsaandeel in Crystalbet

Tim Giesbers

Online gameconglomeraat GVC Holdings heeft aangekondigd een akkoord te hebben gesloten om online bookmaker Crystalbet over te nemen. Met de deal om het Georgische bedrijf over te nemen is circa 41,3 miljoen euro gemoeid. Voor dit bedrag verkrijgt GVC 51 procent van de aandelen.

In de voorwaarden van de deal staat dat GVC Holdings zich verplicht om in 2021 de resterende 49 procent over te nemen. Waarschijnlijk moet het concern dan in totaal 150 miljoen euro betalen voor de definitieve overname.

10,2 miljoen winst

Crystalbet werd opgericht in 2011 en heeft licenties voor online spellen, zoals sportwedden, casinospellen en poker. Hiermee is het actief op de gereguleerde markt in Georgië.

Tijdens het financiële jaar 2017 had het bedrijf 34 miljoen euro aan inkomsten, wat een nettowinst van 10,2 miljoen euro opleverde. Het bestuur dat deze winst voor elkaar kreeg, blijft zitten. Dit maakte GVC bekend.

“Management maakte indruk”

Kenneth Alexander, CEO van GVC Holdings, is in zijn nopjes met de transactie. “We zijn verrukt om Crystalbet welkom te mogen heten in de GVC Group. Het werk dat het management van Crystalbet heeft neergezet, maakt veel indruk op ons.”

“Door de toegang tot de content, technologie en digitalemarketingvaardigheden van GVC, kan Crystalbet uitgroeien tot de leidende factor op de Georgische markt”, vervolgt Alexander. “Deze aankoop is in lijn met onze strategie om een globaal grote speler te zijn met een focus op gereguleerde markten.”

“Met GVC groeien we door”

Ook Crystalbet is erg blij met de overname. Koba Giglemiani, CEO van het bedrijf, zegt: “We zochten naar een strategisch bedrijf om ons over te nemen. Met GVC kunnen we doorgroeien naar een hoger niveau. GVC heeft veel ervaring en kwaliteiten in diverse markten. Dit zijn belangrijke redenen voor ons om akkoord te gaan. We kijken er erg naar uit om onderdeel uit te maken van GVC Holdings.”

De transactie wordt onderzocht door de autoriteiten. Eind maart 2018 hopen beide partijen definitieve goedkeuring te krijgen.