18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

GVC Holdings roept op tot wedadvertentieverbod VK

Tim Giesbers

GVC Holdings heeft opgeroepen om in het Verenigd Koninkrijk een verbod in te stellen op advertenties van aanbieders van sportbedrijven. De bookmaker heeft eerder al aangekondigd voorstander te zijn van het inperken van het aantal reclame-uitingen, maar breidt dit standpunt nu uit naar een algeheel verbod op advertenties voor sportweddenschappen.

Er moet volgens het Britse bedrijf wel aandacht worden besteed aan verantwoord wedden door het uitzenden van reclames van campagnes. Hiervoor zou ruimte moeten worden gemaakt voor één advertentie per reclameblok. Hiermee wil GVC Holdings ook zorgen dat er veiliger wordt gewed door de Britse consumenten.

Beschermen

Kenny Alexander, CEO van GVC Holdings, legt uit waarom zijn bedrijf dit verbod wil: “Het overgrote deel van onze consumenten geniet verantwoord van onze producten en het wordt hoog tijd dat de industrie meer doet om consumenten te beschermen tegen mogelijke wedgerelateerde problemen. Als het grootste wedbedrijf van het Verenigd Koninkrijk nemen wij onze verantwoordelijkheid.”

GVC is de moederorganisatie van onder meer wedkantoren Ladbrokes en Coral. Alexander: “Ik roep onze collega’s in de industrie op om ons te helpen een eind te maken aan advertenties op televisie waarin sportwedden wordt gepromoot in het Verenigd Koninkrijk. Hiermee moet het niet uitmaken om welk moment van de dag het gaat.”

Shirtsponsoring

In januari dit jaar begon GVC Holdings met het initiatief Changing for the Bettor waarbij meer geïnvesteerd wordt om verantwoord wedden meer aandacht te geven. Hierbij wordt onder meer gestreefd naar een algeheel verbod op shirtsponsoring voor wedkantoren en een verbod op reclames op reclameborden langs sportvelden.