18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

GVC betaalt mee aan nieuw rapport problematisch wedden VS

Tim Giesbers

GVC Holdings gaat een groot nieuw onderzoek financieren naar problematisch wedden in de Verenigde Staten. Dit onderzoek moet onderdeel zijn van een langdurige verbintenis die het concern aangaat met de US National Council on Problem Gambling (NCPG), dat namens de overheid problematisch wedden tegengaat.

Denktank

Ladbrokes, PartyPower en Bwin zijn enkele merken die onder GVC Holdings vallen. Het bedrijf is al een tijd bezig meer invloed te krijgen op de markt in de Verenigde Staten. GVC is nu ook onderdeel geworden van de zogeheten President’s Circle van de NCPG. Dit is een strategische denktank die probleemgokkers en hun families helpt.

Met de deelname aan de President’s Circle kan GVC Holdings de NCPG helpen om ‘de belangenbehartiging, het bewustzijn en de assistentie te leveren aan diegenen die problemen hebben met kansspelen’. Ook hopen ze zo beter verantwoord wedgedrag te promoten onder consumenten in de Verenigde Staten.

Standaarden

Kenneth Alexander, CEO van GVC Holdings, zegt: “Met onze deelname aan de President’s Circle van de NCPG versterkt onze wens om de hoogste standaarden te hanteren. Het is enorm belangrijk om verantwoord wedden te promoten. Onze klanten moeten kunnen genieten van onze producten in een veilige omgeving.”

Als onderdeel van het lidmaatschap van de NCPG gaat GVC helpen de ‘National Survey of Gambling in America’ te financieren. Dit nieuwe grote onderzoek heeft als doel te kijken wat er gedaan kan worden aan de kennis over de invloed van wedden in het land. De NCPG stelt wel dat het geen positie inneemt over het wel of niet legaliseren van sportwedden in de VS.

Ervaring

Bij monde van algemeen directeur Keith Whyte laat de NCPG weten: “We verwelkomen GVC Holdings graag bij de President’s Circle. Als globale marktleider in online wedden, kunnen we goed gebruiken maken van de ervaring en kwaliteiten van GVC. We kijken dan ook uit naar de samenwerking.”