18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

GIG breidt invloed Duitsland uit met overname Nordbet

Tim Giesbers

Gaming Innovation Group (GIG) heeft haar invloed op de Duitse wedmarkt uitgebreid door bookmaker Nordbet aan te kopen. Dit wedkantoor heeft een sportwedlicentie in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein (Schleswig-Holstein in Duitsland).

Sterkere positie in Duitsland

Met de overname is circa een half miljoen euro gemoeid en hierdoor kunnen de eigen aanbieders van GIG hun diensten aanbieden in de Duitse deelstaat. De verwachting is dat GIG met deze licentie samenwerkingen aan kan gaan met grotere betalingsdiensten in Duitsland, waardoor de wed- en casinodiensten van de aanbieder beter beschikbaar worden voor Duitse consumenten.

Hierdoor wordt de positie van GIG op de Duitse wedmarkt flink verbeterd. Deze markt is interessant voor aanbieders, want Duitsland heeft na het Verenigd Koninkrijk de grootste markt voor iGaming van Europa en de online wedmarkt bracht in heel 2017 5,3 miljard euro op.

“Interessant met WK voor deur”

Robin Reed, CEO van GIG, is blij met de deal: “We hebben grote ambities voor onze online sportweddiensten. In de eerste helft van 2018 gaan we deze diensten nog uitbreiden met drie nieuwe producten. Door deze nieuwe diensten te combineren met grote betalingsdiensten, kunnen we onze aanwezigheid op de Duitse markt flink vergroten. Dat is zeker interessant met het WK voetbal in juni 2018 voor de deur.”