18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ghanese voetbalbond neemt gerechtelijke stappen tegen bookmakers

Tim Giesbers

De Ghanese voetbalbond GFA is helemaal klaar met illegale wedkantoren. De bond heeft advocaten de opdracht gegeven op te treden tegen Ghanese wedkantoren die weddenschappen aanbieden voor de grootste Ghanese competities. Hierbij gaat het voornamelijk om de Ghanese Premier League.

Onder de nieuwe regels die bekendgemaakt zijn door de bond, heeft GFA-president Kurt Okraku aangekondigd dat alleen wedkantoren met een officiële licentie van de bond het recht hebben om weddenschappen aan te bieden op de nationale clubcompetities van het Afrikaanse land.

Waarschuwen

In een persverklaring laat de GFA weten dat het geen enkel wedkantoor geautoriseerd heeft om voorspellingen op de Premier League of andere competities aan te bieden. De bond heeft de Gambling Commission van Ghana instructies gegeven om dit te zien als ‘illegale activiteiten van gelicenseerde bedrijven tegen de GFA’.

“De GFA wil bij de uitoefening van haar exclusieve recht als eigenaar, organisator, controleur en uitvoerder van de Ghanese Premier League alle wedkantoren waarschuwen”, vertelt de bond. “Zij mogen geen weddenschappen aanbieden op wedstrijden in de Premier League zonder nadrukkelijke toestemming van de GFA.”

Advocaten

“We treden hard op tegen deze flagrante schending van onze commerciële rechten. Gebeurt dit toch, dan is de GFA gedwongen om gerechtelijke stappen te ondernemen. Onze advocaten zijn geïnstrueerd om actie te ondernemen tegen bookmakers die al zonder toestemming weddenschappen op de Ghanese Premier League hebben aangeboden.”