18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

GC trekt twee licenties in vanwege niet handhaven zelfuitsluitingssysteem

Tim Giesbers

De Gambling Commission van het Verenigd Koninkrijk heeft besloten de licenties van twee kansspelaanbieders in te trekken. Dit doet de GC omdat deze bedrijven niet volledig gecommitteerd zijn aan het nieuwe nationale zelfuitsluitingssysteem van Gamstop. Een van de twee bedrijven heeft de licentie weer teruggekregen.

In januari van dit jaar hebben alle aanbieders te horen gekregen dat integratie van Gamstop verplicht zou worden vanaf 31 maart, als voorwaarde voor het hebben van een licentie. Hier hebben Sportito en Dynamic (handelend onder de naam Prophet) niet aan voldaan.

Hierdoor werden de exploitatievergunningen ingenomen. De Commissie doet ook onderzoek naar de malversaties van de bedrijven. Inmiddels heeft Sportito wel een integratie van Gamstop gefaciliteerd, waarmee de schorsing is opgeheven. Het onderzoek naar het bedrijf blijft wel lopen.

Gevaar

Neil McArthur, directeur van de Gambling Commission, verduidelijkt de beslissing: “We hebben aanbieders duidelijk gemaakt dat we bereid zijn om onze bevoegdheden te gebruiken om consumenten te beschermen. Dit wordt aangetoond door deze actie.”

“Zelfuitsluiting is een belangrijk instrument om kwetsbare consumenten te beschermen. Daarom hebben we het verplicht gesteld aan alle online aanbieders om zich uiterlijk 31 maart bij Gamstop aan te melden. We hebben actie ondernomen omdat deze aanbieders de deadline niet hebben gehaald, wat kwetsbare consumenten in gevaar bracht.”

Coronavirus

Fiona Palmer, directeur van Gamstop, voegt toe: “We zijn bezorgd dat kwetsbare consumenten met mogelijke wedproblemen in de verleiding kunnen komen om aan wedden geld uit te geven dat ze niet hebben. Zeker in een tijd waarin zoveel mensen gedwongen worden thuis te blijven tijdens het coronavirus.”