18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

GC roept aanbieders op verantwoord wedden aan te blijven bieden tijdens lockdown

Tim Giesbers

De Britse Gambling Commission (GC) heeft bij haar licentiehouders aangedrongen om verantwoord te blijven opereren tijdens de nieuwe lockdown in het Verenigd Koninkrijk. Het is volgens de GC goed mogelijk dat er toename komt van problematisch wedgedrag onder consumenten.

Op 5 november liet de regering onder leiding van premier Boris Johnson een lockdown van vier weken ingaan. Hiermee hoopt de Britse overheid de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Met de lockdown zouden kwetsbare doelgroepen beter beschermd zijn in de wintermaanden.

Beschermen

Als onderdeel van de lockdown moesten lokale aanbieders van kansspelen (zoals casino’s, fysieke wedkantoren en speelhallen) hun deuren sluiten. De verwachting is dat deelname aan kansspelen grotendeels verplaatst wordt naar het internet, waar mensen hun activiteit kunnen voortzetten.

De Gambling Commission roept kansspelaanbieders nu op om hun consumenten te beschermen tegen eventuele wedgerelateerde schade. Tijdens de eerste Britse lockdown dit jaar deed de organisatie ook al een dergelijke oproep. Hen werd opgeroepen klantinteractie te intensiveren, betaalbaarheidscontroles uit te voeren en bonusaanbiedingen te beperken.

Marketing

Vooral op het gebied van marketing hebben de aanbieders een grote verantwoordelijkheid volgens de toezichthouder. Zij moeten spelers binnenhalen op een sociaal verantwoorde manier. De lockdown en het virus mogen niet gebruikt worden om kansspelen te promoten.

Neil McArthur, directeur van de GC, vertelt: “De kansspelindustrie en het dagelijkse leven als geheel worden nog steeds beïnvloed door het coronavirus. Gedurende deze tijd wil ik ervoor zorgen dat aanbieders zowel worden ondersteund als op de hoogte zijn van de verwachtingen die we hebben geschetst.”