18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Gamesys koploper qua donaties aan GambleAware

Tim Giesbers

De Britse liefdadigheidsinstelling GambleAware heeft in het eerste kwartaal van dit boekjaar, dat eindigde op 1 juni, 820.000 pond aan giften ontvangen. De grote koploper wat betreft donaties is Gamesys, dat alleen goed was voor meer dan de helft van het totaalbedrag.

Koploper

In totaal zijn er 144 donaties met een minimumbedrag van 50 pond geregistreerd van bedrijven die inkomsten hebben uit kansspelen in Groot-Brittannië. Koploper onder al deze ondernemingen is Gamesys, met een donatie van in totaal 450.000 pond.

De op een na grootste donatie was afkomstig van Apricot Investments, het moederbedrijf van Microgaming, dat 40.000 pond doneerde. Petfre Gibraltar, de online dochter van Betfred, volgde met een donatie van 26.783 pond, met daarna BGO Entertainment (23.162 pond), MeccaBingo (15.600 pond) en SkillOnNet (12.000 pond).

Rendement

Alle licentiehouders van de Britse Gambling Commission (GC) moeten een bijdrage leveren aan onderzoek naar, onderwijs over en behandeling van verslavingen. De GC publiceert een lijst met liefdadigheidsinstellingen die aan deze vereiste voldoen, waarbij GambleAware de enige is die in aanmerking komt voor al het onderzoek, onderwijs en alle behandelingen.

GambleAware vraagt ​​alle bedrijven die profiteren van kansspelen om minimaal 0,1 procent van hun jaarlijkse bruto rendement rechtstreeks aan GambleAware te schenken. Aangezien donaties niet per kwartaal worden gedaan, hebben veel aanbieders dit kwartaal geen donaties gedaan.