18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Gamenet versterkt marktaandeel na aankoop GoldBet

Tim Giesbers

Het Italiaanse wedconcern Gamenet heeft de aankoop van bookmaker GoldBet aangekondigd voor een bedrag van in totaal 265 miljoen euro. Met de transactie wil Gamenet ervoor zorgen dat het marktaandeel op de Italiaanse wedmarkt verstevigd wordt. Het bedrijf hoopt de marktleider te worden op het gebied van sportweddenschappen.

Gamenet koopt voor het miljoenenbedrag het volledige bedrijf van GoldBet, goed voor bijna duizend wedkantoren door heel Italië en goed voor een netto omzet van 40 miljoen euro in 2017. Door de gecombineerde krachten van de twee bedrijven komen ze tot ongeveer 1.700 mogelijkheden om te wedden. Hiermee wordt het het grootste van het land.

Perspectief

“Deze transactie betekent een enorme mogelijkheid voor beide bedrijven en het geeft ons de kans om de gezamenlijke kennis te benutten”, vertelt Paola Bausano, CEO van GoldBet. Guglielmo Angelozzi, CEO van Gamenet, voegt daaraan toe dat de overname beide partijen niet alleen groter maakt, maar ook de kans geeft verder te groeien.

Het nieuwe bedrijf zal een marktaandeel van 21 procent hebben qua lokale wedkantoren en 33 procent qua virtuele sector, maar Paul Leyland van consultancybureau Regulus Partners geeft aan dat deze cijfers in perspectief moeten worden gezien. “Er ontstaat een duidelijke marktleider wat betreft traditionele wedproducten”, zegt hij.

Voordeel

Leyland: “Op de online markt hebben GoldBet en Gamenet respectievelijk ‘slechts’ een marktaandeel van 3,8 en 3,1 procent. Hierdoor zal het online marktaandeel klein zijn.” Na Bet365, SKS365 en GVC wordt het gecombineerde bedrijf de vierde speler op de Italiaanse markt.

Hij geeft aan dat er wel één voordeel is voor Gamenet na de overname van GoldBet. “Bet365, SKS365 en GVC zijn voornamelijk actief online, terwijl het totale marktaandeel van online wedkantoren slechts 20 procent is, ten opzichte van 80 procent qua analoge wedpunten. Dat is een nadeel voor die drie bedrijven.”