18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Gambling Commission helpt onderzoek naar verantwoord wedden

Tim Giesbers

De Gambling Commission, de wedwaakhond van het Verenigd Koninkrijk, heeft zijn support uitgesproken voor een nieuw onderzoeksproject. Hierbij wordt onderzocht welke invloed diverse wedproducten hebben op consumenten, met betrekking tot verantwoord wedden en de risico’s die sportwedden met zich meebrengt.

Risico’s

In samenwerking met de Responsible Gambling Strategy Board (RGSB), gaat de Gambling Commission onderzoek doen door informatie en opinies op te vragen bij bookmakers door heel het Verenigd Koninkrijk. De initiële focus ligt op online weddenschappen. De wedkantoren wordt gevraagd om data over producten en diensten af te geven.

Zoals verzocht door het goede doel GambleAware zal het project ook informatie van eerder onderzoeken gebruiken om uiteindelijk tot een inzicht te komen over de gevaren van wedden. “Onze strategie is om leed bij consumenten door de risico’s van wedden te verkleinen”, vertelt programmadirecteur Ben Haden.

Bewijslast

“Ons succes is afhankelijk van de bewijslast die we binnenkrijgen. Hierdoor kunnen we de verschillende producten van wedkantoren in kaart brengen en begrijpen. Nadat we dat gedaan hebben, is het een stuk gemakkelijker te zien welke producten en diensten gepaard gaan met de grootste risico’s voor consumenten.”

“Wedkantoren spelen een heel belangrijke rol om dit te kunnen bereiken. Zij hebben namelijk de benodigde data in handen”, aldus Haden. “Het is meer dan alleen het leveren van de informatie wat wij hen verzoeken. We zullen de industrie ook aanmoedigen om dieper betrokken te raken bij het onderzoek.”