18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Gambling Commission beschermt spelers met licentiewijzigingen

Tim Giesbers

De Gambling Commission (GC) heeft in Groot-Brittannië een aantal wijzigingen doorgevoerd in de licentievoorwaarden. Het is de uiteindelijke bedoeling van de autoriteit om met deze aanpassingen een betere bescherming te bieden voor consumenten. Deze wijzigingen moeten vanaf oktober dit jaar in werking gaan treden.

Bij deze nieuwe regels gaat het erom de normen voor alternatieve geschillenbeslechting te verhogen. Ook versterkt de GC de eisen voor het identificeren van en communiceren met consumenten die risico lopen op wedgerelateerde problemen. Ten slotte moet ook de transparantie van financiering voor onderzoek, preventie en behandeling verbeterd worden.

Onafhankelijk

Wat betreft alternatieve geschillenbeslechting mogen kansspelaanbieders vanaf oktober alleen maar werken met bedrijven die zijn goedgekeurd door de Gambling Commission. De rol van deze bedrijven moet ook duidelijker gemaakt worden. Hiermee wordt het voor consumenten duidelijker dat deze bedrijven onafhankelijk zijn van de wedindustrie.

Aanbieders van kansspelen moeten meer aandacht geven aan het identificeren van consumenten die een verhoogd risico hebben op verslavingsproblemen. Hierbij komt ook de communicatie weer terug; de impact van interactie met deze consumenten moet vastgesteld worden om de effectiviteit te vergroten.

Verantwoordelijkheid

Paul Hope, uitvoerend directeur van de Gambling Commission, licht de wijzigingen toe: “Deze veranderingen zijn bedacht om het wedden eerlijker en veiliger te maken voor consumenten. We verwachten van alle aanbieders dat ze hun verantwoordelijkheid nemen om deze doelen te bereiken.”