18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Gambling.com koopt Bookies.com

Tim Giesbers

Het op Malta gevestigde Gambling.com heeft Bookies.com gekocht. Met deze deal hoopt de gokwebsite meer aanwezig te zijn op de markt van het wedden op sportwedstrijden. Met de overname is circa 2,3 miljoen euro gemoeid, terwijl binnen een jaar ook nog een extra 5,2 miljoen euro betaald wordt.

Samen met Bookies.com gaat de transactie ook over gerelateerde websites als Bookmakers.co.uk, Footballscores.com en diverse andere websites die zich richten op sportwedden of casinospellen. Volgens Gambling.com hebben deze websites tezamen in het vierde kwartaal vorig jaar bijna 700.000 euro opgehaald, voornamelijk binnen het Verenigd Koninkrijk.

“Grootste en spannendste aankoop”

Charles Gillespie, CEO van Gambling.com, zegt: “Dit is zowel de grootste als de meest spannende aankoop die we hebben gedaan sinds we zijn gaan uitbreiden in 2017. Deze websites passen perfect binnen ons bestaande portfolio. We kunnen ons aandeel in de sportwedmarkt uitbreiden en ons blijven focussen op grote namen en grote domeinen.”

Gambling.com is een online provider van services voor de iGaming-industrie. Het bedrijf werd opgericht in 2006 en heeft inmiddels kantoren in Dublin, Tampa, Monaco en Malta. Gambling.com vergelijkt en bespreekt online gokwebsites in veertien landen en doet dat in acht talen. Met deze informatie kunnen consumenten beter bepalen van welke site ze gebruik willen maken.