18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

GambleAware en Citizens Advice pakken problematisch wedden aan

Tim Giesbers

GambleAware en Citizens Advice hebben een toezegging gedaan om gezamenlijk 1,7 miljoen euro te gaan besteden aan een gedeeld initiatief om schuldadviseurs in het Verenigd Koninkrijk meer te leren over de mogelijk negatieve gevolgen van wedden.

Scholing

Bij het project, dat zo’n twee jaar gaat duren, krijgen in negen regio’s in Engeland en Wales diverse schuldadviseurs scholing. Hierbij leren zij hoe ze mensen met mogelijke schade door hun wedgedrag kunnen identificeren en hoe ze hen kunnen helpen om te gaan met de negatieve gevolgen.

GambleAware hoopt een netwerk van regionale ondersteuningspunten tot stand te brengen. Dit is voor de organisatie een belangrijk onderdeel van het initiatief. Elke locatie zou de faciliteiten moeten hebben om training te geven aan mensen in diverse werkgebieden, zodat ook zij problematisch wedden beter kunnen herkennen bij consumenten.

Begeleiden

Jane Rigbye, directeur Educatie bij GambleAware, zegt: “De schuldadviseurs in ons land spelen een enorme rol in het begeleiden van mensen met gokproblemen. Ook kunnen zij het aantal mensen dat negatieve gevolgen ondervindt met wedden terugdringen. Hiernaast zijn er nog meer beroepsgroepen die dagelijks in contact komen met het grote publiek.”

“Het aanmoedigen van de medewerkers in al deze doelgroepen en hen bewustmaken van de mogelijkheid dat problemen veroorzaakt worden door wedden, is van cruciaal belang om de problematiek aan te kunnen pakken.”

Schulden

Citizens Advice sluit zich aan bij deze woorden, bij monde van Gillian Guy, CEO van de organisatie: “De werknemers van diverse beroepsgroepen kunnen echt een verschil maken om mensen te helpen die problemen hebben ondervonden bij hun wedgedrag. Wedden kan levensveranderende effecten hebben.”

“Deze effecten zijn niet alleen voor de persoon zelf, maar vaak ook voor hun omgeving, zoals familieleden en vrienden”, vervolgt Guy. “Mensen zoeken vaak onze hulp voor hoe ze om moeten gaan met de praktische problemen die ze krijgen, zoals hogere schulden en relaties die tot een einde komen.”