18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Fortbet Holdings doet overnamebod op Fortuna

Tim Giesbers

Fortbet Holdings heeft een bod gedaan om Fortuna Entertainment Group volledig in handen te krijgen. Het bedrijf is nu al de grootaandeelhouder van Fortuna, maar wil de rest van de aandelen ook in handen krijgen.

Volgens een verklaring van Fortuna wil Fortbet een bod van 182,50 Tsjechische kronen (omgerekend 7,14 euro) doen per aandeel. In totaal zou dit de waarde van Fortuna schatten op 447,8 miljoen euro. Fortbet, onderdeel van Penta Investments, bezit nu al 79,8 procent van de aandelen.

Fortuna werd opgericht in Tsjechië, maar opereert inmiddels ook in Kroatië, Polen, Roemenië en Slowakije. Het hoofdkantoor van het sportwedbedrijf staat in Amsterdam.

Eerder aanbod
“Na zorgvuldige overwegingen van alle facetten van de overname, gelooft het bestuur dat het aanbod van Fortbet een eerlijke is”, verklaart Fortuna. “Het accepteren van het bod zal in het voordeel zijn van zowel Fortuna, de bedrijfsvoering als de aandeelhouders.”

In december had Fortbet nog een bod gedaan van 170 Tsjechische kronen per aandeel, maar na een onderhandeling tussen beide partijen is de prijs verhoogd tot de huidige 182,50 kronen per aandeel.