18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Flutter Entertainment verwacht winstdaling tussen 97 en 118 miljoen euro

Tim Giesbers

Het coronavirus grijp wereldwijd om zich heen. Dit heeft zijn invloed op de sportwereld en daardoor ook de wedindustrie. Flutter Entertainment heeft een update gegeven in het licht van recente ontwikkelingen. Hierbij verwacht het bedrijf vooral een massale winstdaling.

Flutter richt zich vooral op de massale afgelastingen van sportwedstrijden, nu ongeveer alle competities in alle sporten de activiteiten gestaakt hebben. De aanbieder heeft voor het komende boekjaar aangegeven een lagere winst te gaan draaien. Vorig jaar genereerde het bedrijf ongeveer 78 procent van de omzet via sportweddenschappen.

Scenario

Het is natuurlijk een schatting, aangezien niemand op dit moment zeker weet wat de komende periode staat te gebeuren op de sportmarkten. Wel heeft Flutter een specifieke schatting gemaakt van de afgenomen winst. Hierbij wordt een bedrag van tussen de 90 en 110 miljoen pond genoemd, omgerekend naar euro tussen 97 en 118 miljoen euro.

Voor deze schattingen gebruikt Flutter het scenario dat alle beperkingen in de sportwereld de komende periode nog van kracht gaan blijven, minimaal tot augustus. Behalve de bestaande beperkingen, wordt hierbij ook een volledige afgelasting van Australische sporten gebruikt.

Paardenrennen

Bij de initiële schattingen vermeldde de kansspelaanbieder ook een extra verwachting. Mochten namelijk alle paardenrennen worden afgelast in het Verenigd Koninkrijk, dan stond er een verdere verlaging van 30 miljoen pond (32 miljoen euro) te wachten. Inmiddels is dit scenario werkelijkheid geworden.

Uitdaging

Peter Jackson, CEO van Flutter Entertainment, zegt: “De uitdaging waar ons bedrijf en de industrie in het algemeen voor staan, is ongekend in de moderne tijd. Onze focus ligt in de eerste plaats op het beschermen van het welzijn van onze medewerkers en onze klanten. We laten in dit opzicht niets aan het toeval over.”

“Hoewel onze winstgevendheid op korte termijn zal worden beïnvloed door de essentiële maatregelen die wereldwijd worden genomen, zal de raad van bestuur gefocust blijven op het beschermen van aandeelhouderswaarde en het managen van het bedrijf in deze turbulente tijden.”