18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Fitzdares doneert alle winsten Australian Open aan Rode Kruis wegens bosbranden

Tim Giesbers

Bookmaker Fitzdares heeft bekendgemaakt alle winsten die gehaald worden op de Australian Open 2020 te gaan doneren aan het Australische Rode Kruis. Met dit geld kan het Rode Kruis hulp en ondersteuning bieden aan slachtoffers van de vele bosbranden die woeden aan de kust van Australië.

Dankbaar

Deze mededeling volgt op een geste van tennisser Nick Kyrgios. Hij heeft aangekondigd 200 dollar te doneren aan het bestrijden van de bosbranden voor elke ace die hij slaat in het tennisseizoen tijdens de Australische zomer, die duurt tot februari. William Woodhams, CEO van Fitzdares, is Kyrgios dankbaar: “Als Nick deze beweging niet begonnen was, hadden we dit waarschijnlijk niet gedaan.”

“We zijn hem erg dankbaar voor het accepteren van onze hulp. Het is heel belangrijk bij zulke situaties met zulke globale implicaties dat we samen opstaan om Australië te helpen. Het feit dat de internationale sportwereld zo betrokken is geraakt is een enorme factor van onze inspiratie”, besluit de bestuurder.

Oproepen

De eerste bosbranden staken eind augustus vorig jaar de kop op. De maanden erop bleek dat de bosbranden bijna niet te blussen waren. In de daarop volgende maanden is een natuurgebied ter grootte van 5 miljoen hectare afgebrand. Er zijn ook meer dan een miljard dieren omgekomen en 28 mensen werden slachtoffer van de branden.

Woodhams roept de gehele sportindustrie op lokale doelen te helpen de bosbranden te bestrijden. “We willen de hele sport oproepen te helpen bij deze dringende zaak, net als andere wedkantoren. Wij zijn slechts een klein deel van een grotere en sterkere beweging.”