18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Estische overheid financiert aanpak problematisch wedden

Tim Giesbers

Tanel Kiik, minister van Sociale Zaken in Estland, heeft een memorandum ondertekend waarin staat dat er 200.000 euro wordt gegeven aan non-profitorganisatie MTÜ Gambling Addiction Counseling Center. Deze partij kan met dit geld problematisch wedden aanpakken.

In oktober maakte het ministerie van Kiik al bekend op zoek te zijn naar een strategische partner om samen op te trekken tegen de gevaren van verslavingen bij kansspelen. Hiervoor startte de overheid met een periode waarin bedrijven zich konden aanmelden voor het partnerschap.

Ondersteuning

Door het officieel maken van het partnerschap kan de overheid samenwerken met MTÜ en ondersteuning bieden aan diens capaciteit. MTÜ geeft op het moment gratis psychologische begeleiding aan meer dan tweehonderd mensen die last hebben van wedgerelateerde problemen.

Volgens een verklaring van het ministerie van Sociale Zaken is het risico van problematisch wedden bij de Estische bevolking 7 procent. Het ministerie vindt het belangrijk om deze getroffenen uitgebreide hulp te kunnen bieden, inclusief psychologische en financiële begeleiding.

Coronapandemie

“De coronapandemie heeft de groei van het spelgedrag onder zowel jongeren als volwassenen beïnvloed”, vertelt Pille-Riin Indermitte, hoofd van MTÜ. “Het gokgedrag is toegenomen en naarmate het blijft toenemen, verdwijnen andere interesses en is het moeilijk om terug te keren naar school en werk.”