18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Entain verhoogt bod op Enlabs naar 363,9 miljoen euro

Tim Giesbers

Kansspelgigant Entain heeft haar overnamebod voor Enlabs verhoogd van 40 Zweedse kronen per aandeel naar 53 Zweedse kronen. Het totale bod is daardoor verhoogd naar 3,7 miljard Zweedse kronen. Omgerekend is dat zo’n 363,9 miljoen euro.

De aandeelhouders die de meerderheid van Enlabs in handen hebben, lijken het verbeterde bod te steunen. Hierdoor lijkt de overname doorgang te gaan vinden. In januari deed Entain een eerste bod op het wedkantoor dat zich richt op de drie Baltische staten: Estland, Letland en Litouwen.

Steun

Het bestuur van Entain en de aandeelhouders die 42,2 procent van Enlabs in handen hadden steunden het eerdere bod. Zij adviseerden het bod te accepteren, maar een aantal minderheidsaandeelhouders van Enlabs verwierp het bod en zei dat het bod het bedrijf ‘wezenlijk onderwaardeert’.

Als reactie hierop heeft Entain nu een verhoogd bod ingediend, met een acceptatieperiode tot 18 maart. Entain verlengde deze periode eerder vanaf 18 februari om voldoende tijd te hebben om alle benodigde goedkeuringen voor de overname te bemachtigen.

Goedkeuring

De onafhankelijke biedcommissie van Enlabs heeft Entain laten weten dat zij de aandeelhouders van Enlabs zou aanbevelen het verhoogde bod te aanvaarden. De formele verklaring hiervan zal uiterlijk een week voor het verstrijken van de acceptatieperiode worden bekendgemaakt.

Entain heeft al gezegd dat het haar bod niet opnieuw gaat verhogen. Het bedrijf hoopt de overname tegen eind maart te kunnen afronden. Dit is natuurlijk onder voorbehoud van de definitieve goedkeuring van de aandeelhouders en de regelgevende instanties.