18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Engelse bond deelt twee straffen uit voor overtreden gokregels

Tim Giesbers

Yerry Mina heeft van de Engelse voetbalbond FA een boete van 10.000 pond gekregen. Deze krijgt de Colombiaanse verdediger van Everton omdat hij de regels omtrent gokactiviteiten heeft overtreden. Hij werkte mee aan een reclame van een Colombiaans wedkantoor en dat mag niet volgens de regels van de bond.

Verwijderen

Het geld wat Mina verdiend heeft met de reclame schonk hij direct aan de Yerry Mina Foundation, die zich sinds 2016 inzet voor kansarme kinderen in zijn vaderland. Dit maakt echter geen verschil voor de Engelse bond en hij kreeg alsnog een boete. Mina heeft het gokbedrijf gevraagd de desbetreffende advertentie te verwijderen.

De verdediger accepteert de boete en heeft excuses aangeboden voor het overtreden van de regels. Het werkt in zijn voordeel dat hij al vroeg heeft toegegeven deze fout te hebben gemaakt. Het is nu afwachten of de bookmaker daadwerkelijk de advertentie gaat verwijderen, maar de kans lijkt klein dat het weigeren hiervan een nieuwe boete voor Mina op gaat leveren.

Schorsing

Mina speelt sinds de zomer van 2018 voor Everton, dat hem overnam van Barcelona. Hij begon zijn carrière bij Deportivo Pasto en via Santa Fe en Palmeiras kwam hij in Spanje terecht. Hij is echter niet de enige speler die een straf krijgt van de FA vanwege het overtreden van de wedregels.

Leeds United-talent Jordan Stevens heeft het echter nog wat bonter gemaakt dat Mina, waardoor hij ook een hogere straf krijgt. Hij is schuldig bevonden aan het wedden op 59 wedstrijden tijdens het seizoen 2018/19. Hij krijg geen boete, maar een schorsing van zes weken.