18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

‘Eerste Ierse week voor verantwoord wedden een succes’

Tim Giesbers

De Ierse bookmakers zien hun week voor verantwoord wedden als een succes. Voor de eerste maal organiseerde de Ierse wedsector een week waarin dit onderwerp centraal stond. Thema’s als op tijd stoppen stonden op de agenda en de bookmakers wilden de dialoog beginnen over wat verantwoord wedden inhoudt.

“Blij met de aandacht en samenwerkingen”

Sharon Byrne, bestuurslid van de Ierse Bookmakersorganisatie, zegt tevreden te zijn met de week: “Onze bedoeling met deze week was om de boodschap te verspreiden dat wedden veilig en leuk hoort te zijn. Daarnaast wilden we mensen laten weten dat er hulp beschikbaar is voor diegenen die het nodig hebben.”

“We zijn erg blij dat we veel aandacht in de media hebben gekregen. Ook stellen we het enorm op prijs dat racebanen, hondenraces, Ierse windhondenverenigingen en gameclubs ons hebben geholpen bij deze week. Meer deelnemers die helpen om onze boodschap te verspreiden, betekent een veel groter bereik.”

Volgend jaar weer een week

De bookmakers zijn voornemens een dergelijke week elk jaar te organiseren. “Wanneer onze organisatie in maart weer bijeenkomt, gaan we beslissen of we de week voor verantwoord wedden tegelijk gaan houden met het Verenigd Koninkrijk of de Ierse week apart houden”, vertelt Byrne. “We gaan proberen de week volgend jaar uit te breiden met bijvoorbeeld een live chat over het onderwerp. Ook zouden we meer partners willen hebben om onze boodschap te verspreiden.”