18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Duncan Laurence favoriet bij bookmakers voor Eurovisiesongfestival

Tim Giesbers

Nederland gaat dit jaar het Eurovisiesongfestival winnen. Althans: dat voorspellen de bookmakers voorlopig. Singer-songwriter Duncan Laurence reist namens ons land af naar Israël, het winnende land van vorig jaar. Hier gaat hij met het nummer ‘Arcade’ proberen Nederland voor het eerst sinds 1975 de eindwinst te bezorgen. Met een quotering van rond de 2.75 is hij momenteel afgetekend de favoriet bij de online bookmakers.

Laurence werd verrassend gepresenteerd als Nederlandse inzending voor de muziekwedstrijd. Hij werd aangedragen door Ilse DeLange, die hem als coach onder haar hoede had tijden The Voice of Holland in 2014. Tijdens deze talentenjacht wist de zanger de halve finales te bereiken.

Favoriet

Afgelopen week werd in De Wereld Draait Door het nummer ‘Arcade’ bekendgemaakt. Sinds deze bekendmaking is de Nederlandse inzending gestegen naar de eerste plek volgens de bookmakers. Alle grote wedkantoren zetten Nederland nu neer als favoriet.

Nederland wordt bij de bookmakers gevolgd door Rusland, dat Sergej Lazarev voor de tweede maal naar het Eurovisiesongfestival stuurt. Eerder trad hij ook op in 2016, toen hij uiteindelijk op de derde plaats eindigde. Hij probeert met het nummer ‘Scream’ de winst te behalen. Na Rusland volgen Zweden (John Lundvik met ‘Too Late for Love’) en Zwitserland (Luca Hänni met ‘She Got Me’).

Rusland en Zweden krijgen quoteringen van 6.00 en 6.50, terwijl Zwitserland rond de 10.00 balanceert. Met 2.75 staat Nederland momenteel dus behoorlijk los van de rest van het veld.

Voorspellen

Een hoge notering bij de wedkantoren is natuurlijk geen garantie op succes, maar de afgelopen jaren wisten veel artiesten hun favorietenrol wel waar te maken. Zo lukte het de bookmakers in 2012, 2013, 2015 en 2018 goed te voorspellen welk land uiteindelijk met de winst naar huis zou gaan.

De finale van het Eurovisie Songfestival wordt gehouden op zaterdag 18 mei 2019. Op dinsdag 14 mei en donderdag 16 mei zijn de halve finales. Duncan Laurence komt op de donderdag in actie, en moet zich dan eerst nog zien te plaatsen voor de eindronde.