18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Duitse voetbalbond gaat integriteit promoten samen met Genius Sports

Tim Giesbers

De Duitse voetbalbond DFB heeft een overeenkomst gesloten met Genius Sports. Samen gaan de partijen een nieuw integriteitsprogramma ontwikkelen en uitbrengen. De bedoeling is uiteindelijk om matchfixing te helpen voorkomen en mogelijke wedgerelateerde problematiek bij consumenten weg te nemen.

De deal gaat in vanaf het begin van het voetbalseizoen 2019/20. Elk jaar zal Genius Sports haar eigen Bet Monitoring System gebruiken om meer dan 7.500 wedstrijden in de gaten te houden. Hierna zal het systeem automatisch potentieel verdacht wedgedrag in kaart brengen. De DFB krijgt direct bericht van individuele wedstrijden en analyses over de wereldwijde wedmarkt.

Jeugdcompetities

Bij de overeenkomst tussen de DFB en Genius Sports gaat het niet alleen om de Bundesliga, maar ook om de 2. Bundesliga, de Bundesliga voor vrouwen en diverse jeugdcompetities, alsmede om de wedstrijden van het Duitse nationale elftal. Al deze competities samen leveren de 7.500 wedstrijden per jaar op.

Hendrik Große Lefert is de hoogste baas van de DFB wat betreft integriteit. Hij is blij met de nieuwe samenwerking: “We kijken er erg naar uit om te werken met Genius Sports als nieuwe integriteitspartner. Samen hopen we een nieuwe impuls te brengen om wedgerelateerde corruptie tegen te kunnen gaan”, stelt Große Lefert.

Bevestiging

Ook Genius Sports is opgetogen, zo meldt managing director Steven Burton. “Het is een enorme eer voor Genius Sports om gekozen te worden om de integriteit en toekomst van een van de grootste voetbalbonden ter wereld te beschermen. Dit is voor ons een bevestiging dat de kwaliteit van onze diensten hoog ligt. Met onze technologie en expertise hopen we de wedstrijden van de DFB transparant en onvoorspelbaar te houden.”