18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Directeur GC wil hulp financiële sector bij verantwoord wedden

Tim Giesbers

Neil McArthur, algemeen directeur van de Britse Gambling Commission, heeft in een toespraak gezegd dat de financiële sector meer moet doen om wedgerelateerde schade tegen te gaan. Ook moet die sector de toezichthouder helpen bij het creëren van een samengesteld klantbeeld.

Deze uitspraken deed McArthur op een virtuele conferentie van het Money and Mental Health Policy Institute voor professionals in de financiële industrie. Hij ziet een belangrijke rol voor de financiële sector voor het creëren van een veilige kansspelomgeving voor consumenten.

Software

Hij ziet de introductie van kansspelblokkerende software bij sommige banken als een voorbeeld van hoe de sector kan bijdragen. Deze software werd voor het eerst geïntroduceerd door online bank Starling in juni 2018 met rivaal Monzo. Later volgde een reeks grote banken zoals Barclays, Halifax, Lloyds Bank, Bank of Scotland, en HSBC.

“De financiële sector speelt een belangrijke rol”, vertelt McArthur. “We hebben al de introductie van software voor het blokkeren van kansspelen gezien. En ook het gebruik van gegevens om consumenten te ondersteunen die te maken hebben met wedgerelateerde problemen.”

Activiteit

McArthur vindt dat de bancaire en financiële sector enorm zou kunnen helpen om kansspelen veiliger te maken door te helpen bij het creëren van een zogeheten single customer view. Hierbij kan de activiteit van een consument bij alle aanbieders worden gevolgd.