18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Directeur Appelman verlaat Kansspelautoriteit

Tim Giesbers

Marja Appelman, directeur van de Nederlandse Kansspelautoriteit, neemt vanaf 1 augustus afscheid van haar functie. Vanaf die datum gaat zij als directeur Woningmarkt aan de slag bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Appelman was bijna vijf jaar in functie bij de Kansspelautoriteit.

In 2012 werd de Kansspelautoriteit opgericht als toezichthouder voor de volledige markt van kansspelen. Appelman werd in september 2013 aangesteld als directeur van de autoriteit. Volgens het instituut zelf is sindsdien ‘het toezicht op de kansspelmarkt meer proactief geworden en meer gericht op risico’s’. Dat zou beter zijn voor de belangen van de consumenten.

“Tijd voor nieuwe fase”

De Kansspelautoriteit is er om consumenten te beschermen, kansspelverslaving te voorkomen en illegaliteit of criminaliteit op de wedmarkt tegen te gaan. Volgens Appelman zit haar taak erop. “De wettelijke evaluatie van de Kansspelautoriteit vorig jaar concludeerde dat de organisatie operationeel op orde is en klaar voor uitbreiding van haar taken.”

Als het wetsvoorstel voor de vernieuwde Wet op de Kansspelen wordt aangenomen, kan de autoriteit zeker doorgroeien. “Zowel voor mij als voor de Kansspelautoriteit is het tijd voor de volgende fase”, zegt Appelman over haar vertrek.

Nieuw bestuur

Jan Suyver, voorzitter van de Raad van Bestuur, is trots op Appelman: “Met Marja nemen we afscheid van een inspirerende directeur. Voor de Kansspelautoriteit als geheel is dit een gevoelig verlies. Voor de raad van bestuur geldt dit in het bijzonder. We hebben op een plezierige en constructieve wijze samengewerkt. We gaan haar missen.”

Na het vertrek van Appelman moet de Kansspelautoriteit op zoek naar een nieuwe directeur. De kans is aanwezig dat de Raad van Bestuur de taken van de directeur over gaat nemen. In dat geval moet de RvB wel uitgebreid worden. Voorzitter Jan Suyver en lid Henk Kesler zien hun termijn tot een einde komen. Daarna blijft alleen Joop Pot over als lid van de RvB.