18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

De beste wedtips voor UEFA Nations League-voetbal

Dirk Maas

De eerste editie van de UEFA Nations League, de nieuwe voetbalcompetitie voor landenteams, kende in september 2018 een daverende start met enkele spectaculaire scores. Spektakelrijk voetbal was juist datgene wat de beleidsmakers voor ogen stond bij het creëren van deze competitie.

Tussen donderdag 11 oktober en dinsdag 16 oktober staan speelronde 3 en 4 op het programma. In dit artikel worden de beste wedtips voor Nations League-voetbal besproken. Onze voorbeschouwingen bevatten de beste wedtips en helpen u om van het wedden op Nations League-voetbal een succes te maken.

Hervormingen om het interlandvoetbal aantrekkelijker te maken

Clubvoetbal kan al geruime tijd op een grotere belangstelling rekenen dan het landenvoetbal. Dat geldt niet alleen voor toeschouwers en kijkers via diverse vormen van media. Voor coaches en spelers van een club voelde interlandvoetbal aan als een hinderlijke onderbreking, zeker als het om vriendschappelijke interlands ging of om kwalificatieduels waarin niets meer op het spel stond.

De UEFA besloot wat te doen aan de onvrede die er heerste. In maart 2014 richtte de Europese voetbalbond de Nations League op, een voetbalcompetitie voor Europese landenteams die vanaf 2018/2019 om de twee jaar wordt gehouden. De 55 landen die zijn aangesloten bij de UEFA zijn, op grond van hun landencoëfficiënt, in vier divisies verdeeld. De top 12 van de ranglijst zit in divisie A, de landen in de staart van de ranking in divisie D. Dat komt er op neer dat landen die, qua sterkte nauwelijks voor elkaar onder doen, elkaar ontmoeten.

Groepswinst met een bonus

De twaalf landen uit Divisie A zijn onderverdeeld in vier groepen van drie teams. Elk A-land speelt vier pouleduels, bestaande uit twee thuisduels en twee uitwedstrijden. Tussen september 2018 en november 2018 worden de duels uit de groepsfase gespeeld. De winnaar van elke poule plaatst zich voor de halve finale van de Nations League. De winnaars van de halve finale op 5 en 6 juni 2019 plaatsen zich voor de finale op 9 juni.

Behalve kwalificatie voor de laatste vier van de Nations League, betekent groepswinst ook plaatsing voor de play-offs van het EK 2020. Deze worden in maart 2020 gehouden, na de reguliere kwalificatie die nog volgt. Spanje, dat Kroatië met 6-0 inblikte en Engeland op Wembley met 1-2 versloeg, heeft een reuzenstap naar groepswinst gezet. Wedden op Spanje als Nations League 2018/19-winnaar heeft een quotering van 3.70.

De huidige nummers 3 van de vier poules uit Divisie A zitten in een lastig parket aangezien de nummer laatst van elke groep degradeert naar Divisie B. Natuurlijk kan er in de komende speelrondes nog veel veranderen, en sommige landen hebben pas één duel erop zitten, maar voor enkele landen is het nu al alle hens aan dek. Wat te denken van IJsland dat na twee duels nog geen punt heeft verzameld en een doelsaldo van 0 voor en 9 tegen heeft?

Ook Italië staat er met 1 punt uit 2 duels bepaald niet florissant voor. Het is in het verleden wel vaker voorgekomen dat de Azzurri vanuit geslagen positie er toch nog met de groepswinst vandoor gingen. Voorspellen dat Italië een comeback maakt, zijn groep wint en daardoor nog in de race is voor winst van de Nations League kan lucratief uitpakken. Wedden op Italië als winnaar van de Nations League heeft een quotering van 19.50 bij Toto.

Wedden op de winnaar van de Nations League

België, dat nog steeds zijn Gouden Generatie ter beschikking heeft, begon voortvarend aan zijn Nations League-campagne met een 0-3 zege op IJsland. De nummer 3 van het WK 2018 is gequoteerd op 4.95 om de Nations League te winnen. Wereldkampioen Frankrijk heeft een quotering van 4.50 voor het winnen van de Nations League.

Duitsland, Frankrijks groepsgenoot, is gequoteerd op 7.25 voor het winnen van de Nations League 2018/19. Portugal, regerend Europees kampioen, heeft een quotering van 12.50 bij het voorspellen dat de winnaar van EK 2016 de Nations League 2018/19 wint.

Wedden op de groepswinnaar in Divisie A van de Nations League

Aangezien Frankrijk gelijkspeelde in Duitsland zien de bookmakers Les Bleus als favoriet voor de groepswinst in Groep 1. Wedden op groepswinst van Frankrijk is gequoteerd op 1.50. Duitsland heeft voor diezelfde weddenschap een quotering van 2.85.

In Groep 2 wonnen België en Zwitserland beide van IJsland. Ofschoon Zwitserland dat met een ruimere marge deed dan België, gelden de Rode Duivels als favoriet voor de groepswinst. Wedden op België als groepswinnaar is gequoteerd op 1.40, voorspellen dat Zwitserland zijn groep wint, is gequoteerd op 2.65.

Ondanks het feit dat Italië zijn start miste in Groep 3 schatten de online wedkantoren de kans op groepswinst van de Azzurri niet het minst hoog in. Polen heeft namelijk een quotering van 4.40 voor groepswinst terwijl Italië voor diezelfde weddenschap gequoteerd is op 3.75. Groepswinst van Portugal, dat won van Italië, wordt het meest waarschijnlijk geacht. Voorspellen dat Portugal zijn groep wint, is gequoteerd op 1.65.

Spanje is spekkoper in Groep 4, na zeges van 6-0 op Kroatië en 1-2 op Engeland. Wedden op groepswinst van Spanje heeft een quotering van 1.20. Engeland en Kroatië hebben quotes van respectievelijk 7.00 en 9.00 voor deze weddenschap.

Wedden op duels in Divisie A van de Nations League

Wedden op de winnaar van de Nations League, de zogeheten ‘outright’ winnaar, of op de winnaar van een groep uit Divisie A zijn in feite zeer beperkte weddenschappen. Je voorspelt immers alleen maar de winnaar. Het wedden op duels uit Divisie A van de Nations League biedt je veel meer mogelijkheden.

Voor informatie over het wedden op Nations League-duels ben je bij Online-wedden-bookmakers aan het juiste adres: daar lees je voorbeschouwingen op wedstrijden plus de beste wedtips op alle wedstrijden uit de Nations League.

Zo heeft Toto een gevarieerd aanbod aan Nations League-weddenschappen, vaak meer dan 50 per wedstrijd. Vanzelfsprekend is er de gebruikelijke 1X2 weddenschap. Teams die op een derde plaats staan na één of twee gespeelde duels zullen vol voor de winst willen gaan in de wetenschap dat in het format van slechts 4 pouleduels er weinig mogelijkheden zijn om van de laatste plaats af te komen. Landen die daarentegen het maximum aantal punten hebben behaald na één of twee duels zullen wellicht op safe willen spelen om zo de derde plaats te vermijden. Voor die landen is de weddenschap ‘Dubbele kans: winst of X (gelijkspel) een interessante wedoptie.

Landen die al lang met een vaste kern spelen zijn beter op elkaar ingespeeld en hebben automatismen in hun ploeg weten te slijpen. Sommige van deze landen leggen het accent op de aanval en scoren daardoor veel waardoor het vaak voorkomt dat in duels van deze landen meer dan 2.5 goals of zelfs 3.5 goals vallen. De Unders/Overs zijn bij deze landen wedopties om op te letten.

Andere landen leggen de nadruk op de verdediging maar weten via goed uitgevoerde counters vaak een zege uit het vuur te slepen. Op zulke landen is de wedmogelijkheid ‘wint zonder tegendoelpunt’ van toepassing.

Tot slot zijn er landen die hun selectie hebben ververst, enerzijds omdat de trainers aan een nieuw elftal willen bouwen en anderzijds omdat routiniers zijn gestopt. Deze landen hebben misschien tijd nodig om op elkaar ingespeeld te raken. Zij zullen dan als underdog worden gezien in een duel. Deze teams zullen wellicht het eerste doelpunt van de wedstrijd incasseren. Wedden op het eerste doelpunt is eveneens een mogelijkheid.