18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Danske Spil roept op tot regelwijziging Denemarken

Tim Giesbers

De Deense aanbieder Danske Spil heeft een plan uitgegeven met tien punten. Het is de bedoeling om hiermee de standaarden voor het beschermen van spelers op de kansspelmarkt te verbeteren. Het bedrijf is van mening dat de huidige regels niet langer toereikend zijn.

Danske Spil, dat eigendom is van de Deense staat, is van mening dat de kansspelmarkt in Denemarken een van de best gereguleerde ter wereld is. Wel betoogt het dat de huidige regels ‘kwetsbare spelers en minderjarigen onvoldoende beschermen’.

Verbod

Als onderbouwing voor deze mening citeerde het bedrijf cijfers van Spillemyndigheden, de toezichthouder van het Scandinavische land. Uit deze cijfers blijkt een toename van 35 procent aan zelfuitsluitingen tussen 2017 en 2019. Dit is voor Danske Spil genoeg bewijs dat de regels moeten worden aangescherpt.

Danske Spil wil een verbod op reclame tijdens live sportuitzendingen op televisie en geen casino-reclames op tv. Reclames voor gokproducten en zogeheten ‘betaaldagleningen’ mogen niet in dezelfde advertentieblokken worden uitgezonden. Het gebruik van beroemdheden om wedden te promoten zou moeten worden verboden. Daarnaast wil het een verbod op spelbonussen en een verbod op VIP-programma’s. De aanbieder wil ook verplichte ID-verificatie en verplichte verlieslimieten.

Beschermen

“Het is in ieders belang dat we een kansspelmarkt hebben waar kansspelen de entertainment blijven die het zouden moeten zijn”, zegt Susanne Mørch Koch, directeur van Danske Spil. “Hoewel we als aanbieder veel regels hebben om kwetsbare spelers te beschermen, vinden we dat er te veel mensen in de problemen komen.”