18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Danske Spil en DBU werken samen tegen minderjarige wedders

Tim Giesbers

Danske Spil, de voormalige wedmonopolist van Denemarken, gaat samenwerken met de Deense voetbalbond DBU. Samen zullen de partijen aan de slag gaan met een nieuwe campagne, die erop is gericht de inspanningen van de exploitant om een ​​einde te maken aan gokken door minderjarigen te benadrukken.

De samenwerking komt voor op de campagne Sikkert Spil (Veilig Spel) van Danske Spil. Hierna wordt ook een speciale Spil-ID-kaart ingevoerd. Deze moeten spelers tonen voor ze kansspelen kunnen kopen in kiosken of winkels. Na invoering moeten alle spelers, ongeacht leeftijd, deze laten zien voordat ze mogen wedden.

Energie

Niels Erik Folmann, directeur van de wedafdeling van Danske Spil, zegt: “Gokken is voor volwassenen, en niet voor kinderen. We werken er al jaren aan om ervoor te zorgen dat geen kinderen of jongeren aan online kansspelen meedoen of weddenschappen plaatsen in winkels.”

“Maar ondanks het feit dat wij hier samen met winkels veel energie in staken, moeten we helaas toegeven dat we minderjarigen niet volledig hebben kunnen weerhouden van kansspelen. Als gevolg hiervan eisen we nu dat iedereen een persoonlijke Spil-ID krijgt als ze bij ons willen betalen.”

Studie

De noodzaak van deze leeftijdsverificatie werd aangetoond door een wetenschappelijke studie. Deze ontdekte dat 40 procent van de 12- tot 17-jarigen beweerde te hebben geprobeerd in een of andere vorm te wedden, en dat 27 procent van de 15- tot 17-jarigen elke maand regelmatig aan kansspelen doet.

De DBU zal deze campagne ondersteunen via haar bestaande sponsordeal met Danske Spil. Het Sikkert Spil-logo zal getoond worden op de trainingskledij van het nationale voetbalteam voor de UEFA Nations League-wedstrijden tegen België en Engeland. De campagne zal ook worden gepromoot via andere kanalen en platforms.

Verheugd

“Voorkomen dat kinderen en jongeren gaan wedden, is een gepaste en verantwoorde maatregel. We zijn verheugd dat Danske Spil het voortouw hiervoor neemt en Spil-ID introduceert. Dit is een onderdeel van de inspanningen op het gebied van verantwoord spelen,” zei Jakob Jensen, CEO van de DBU.

“Daarom zijn we blij dat het nationale team van Denemarken kan helpen om de campagne nog bekender te maken. Daardoor kunnen we samen gokverslaving en andere schimmige aspecten van weddenschappen als geheel bestrijden”, voegde hij eraan toe.