18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

CrownBet neemt Australische zaken William Hill over

Tim Giesbers

Online gokwebsite CrownBet heeft de strijd gewonnen om de Australische tak van William Hill. Voor een prijs van circa 250 miljoen euro troeft CrownBet concurrent Sportsbet af om het overnemen van deze diensten. William Hill zette de zaken in Australië eerder dit jaar in de verkoop.

Verdubbeld marktaandeel

Matt Tripp, CEO van CrownBet, is in zijn nopjes met de overname. “We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we graag uit willen breiden en we zijn erg blij gewonnen te hebben van sterke concurrentie.” William Hill had vooral veel klanten in de staten Queensland en New South Wales, waar CrownBet het sterkst vertegenwoordigd was in Victoria. Deze twee vullen elkaar dus aan.

De verwachting is dat deze transactie het marktaandeel van CrownBet in Australië verdubbelt en dat de positie van derde grootste provider in de Australische sportwedmarkt verstevigd wordt. Miljardenbedrijf Tabcorp en rivaal Sportsbet blijven CrownBet nog wel voor in deze strijd.

Verkoop door nieuwe wetgeving

William Hill-CEO Philip Bowcock vertelde eerder dit jaar dat zijn bedrijf ervoor had gekozen de Australische tak te verkopen uit strategisch oogpunt. “De winstgevendheid in Australië is onder druk gekomen na de nieuwe wetgeving. Door onze zaken in Australië van de hand te doen kunnen we ons focussen op de groei in het Verenigd Koninkrijk.”

De wetgeving waar Bowcock op doelt is een nieuwe wet waardoor wedkantoren meer belasting moeten betalen. Daarnaast is het niet meer toegestaan dat bookmakers krediet verstrekken aan hun consumenten, om verslavingen tegen te gaan. Dit raakte de omzet van William Hill in Australië. Volgens insiders blijft het niet bij William Hill als het gaat om bedrijven die hun Australische business van de hand gaan doen na de nieuwe wetgeving.