18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

China geeft illegale wedders en aanbieders ‘amnestie’ bij tijdige melding

Tim Giesbers

Het Chinese ministerie van Openbare Veiligheid heeft een amnestie afgekondigd. Personen die naar voren komen om hun betrokkenheid bij illegale kansspelen te bekennen zullen zware straffen vermijden. Zij moeten dat dan wel voor 30 april doen.

De ‘Kennisgeving over de overlevering van grensoverschrijdende kansspelgerelateerde criminele verdachten’ werd gezamenlijk uitgegeven door het ministerie, het Hooggerechtshof en het Opperste Volksparket. Dit vormt de laatste stap in het voortdurende harde optreden van China tegen kansspelen.

Organiseren

De nota richt zich op personen die worden beschuldigd van het organiseren of faciliteren van illegale kansspelen. Het verbod hierop is uitgezet in artikel 303 van de Chinese strafwetten. Daarnaast richt het zich op de klanten van deze operaties.

Iedereen die op dit vlak de wet overtreedt, als organisator of als consument, zal een lichtere straf krijgen. Wel alleen als diegene zich voor 30 april van dit jaar meldt. In sommige gevallen krijgen mensen volgens de Chinese overheid helemaal geen straf als ze hun misdaden bekennen.

Bewijsmateriaal

Het is hen toegestaan ​​zich direct persoonlijk over te geven, of via een derde partij, zoals een brief, e-mail of telefoontje. Personen die zo volledig mogelijk samenwerken met de overheid kunnen dan worden vrijgesteld van elke straf voor hun ‘aanzienlijke verdienstelijke dienst’.

Denk bij deze samenwerking aan het verstrekken van informatie over de criminele activiteiten van anderen. Dit kan bewijsmateriaal zijn wat helpt bij het beëindigen van illegale kansspelactiviteiten en zal uiteindelijk van invloed zijn op de milde straf die ze krijgen.

Mensen die zich niet voor 30 april aangeven, zullen in plaats daarvan te maken krijgen met ‘zware straffen’ van de Chinese autoriteiten, waarschuwt het bericht. China hoopt dat dit ook nieuwe consumenten afschrikt om te gaan beginnen met illegale kansspelen.