18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Champions League wedden na coronabreak

Bob Ligthart

Het leek er even op of de Champions League dit jaar geen winnaar kende, maar niets lijkt minder waar. De Europese topclubs gaan het tegen elkaar opnemen in het laatste deel van het toernooi en dit zorgt voor mooie affiches. In dit artikel behandelen we al de aankomende Champions League-wedstrijden met de daarbij behorende voorspellingen, tips en quotes.

Hoe ziet de herstart van de Champions League eruit?

De overgebleven clubs hebben er al heel wat wedstrijden op zitten, want de herstart begint met de tweede wedstrijden van de achtste finales die nog resten. De helft van de tweeluiken zijn al afgerond, maar op 7 en 8 augustus is het tijd voor de andere helft. De teams die nu tegen elkaar spelen, deden dit dus ook al voor de coronabreak. Sommigen hebben hierdoor al een groot voordeel om door te gaan ten opzichte van de tegenstander. Let hier dus ook goed op bij het Champions League wedden na de coronabreak.

Interessant is dat vanaf 12 augustus de kwartfinales, halve finales en de finale allemaal in rap tempo achter elkaar in Portugal worden gespeeld. Bovendien worden ook de kwartfinales en halve finales anders dan normaal over één duel beslist. Daardoor is de Champions League bijna een soort van zomertoernooi geworden, wat goed is om te onthouden bij het wedden. Wie de goede vorm te pakken heeft, kan zomaar doorstomen richting de titel, en blessures kunnen een grotere rol gaan spelen.

Hieronder staan al de affiches met de informatie die jou kan helpen bij het Champions League wedden na de Coronabreak.

Juventus – Olympique Lyon

Inmiddels is Juventus de kampioen van Italië, maar met slechts drie zeges in de laatste acht wedstrijden lijkt er wel wat zand in de motor te zitten. In de Champions League begon de club wel sterk, want het won zonder problemen groep D. Lyon eindigde als zevende in de Franse competitie, die niet volledig werd afgerond en kwam in de groepsfase van de Champions League ook niet verder dan een tweede plaats in groep G.

Juventus leek op voorhand de eerste wedstrijd tegen Lyon te gaan winnen, maar het pakte anders uit. Het was een weinig boeiend duel met niet al te veel grote kansen. Het was uiteindelijk de Franse ploeg die het beste omging met de spaarzame kansen en met 1-0 won. Juve moet daarom nu echt wat laten zien, waardoor ze de grote favoriet zijn voor de zege met een quote van 1.39. De voorspelling is ook dat de Italiaanse ploeg als winnaar van het veld stapt, maar het wordt interessant om te zien of het kan afrekenen met een fris Lyon.

Manchester City – Real Madrid

Vooraf was dit toch al wel misschien het mooiste affiche van de achtste finales en de clubs maakte deze voorspelling ook waar in de heenwedstrijd. Het was een gelijk opgaande strijd, waarin duidelijk te zien was dat allebei de teams er alles aan deden om te winnen. Uiteindelijk wist Manchester City een 1-0 achterstand om te buigen naar een 1-2 overwinning. Daarnaast kreeg Sergio Ramos ook nog een rode kaart, waardoor Real Madrid het nog moeilijker krijgt om door te gaan.

De club uit Madrid is al kampioen geworden dit seizoen en dit zal de pijn verzachten. Bij Manchester City verliep het seizoen niet erg soepel, maar het liet de afgelopen weken wel weer zien waarom het toch een van de beste teams in Europa is. De verwachting is dan ook dat de Engelse club het nog minimaal een ronde verder schopt. Deze voorspelling heeft helaas maar een quote van 1.11 en is daarom niet erg interessant bij het wedden op de Champions League.

FC Barcelona – Napoli

Het lukte Barcelona dit jaar niet om weer kampioen te worden in Spanje en dit valt zwaar bij de club. Het binnenhalen van de Champions League is daarom erg belangrijk, maar dan moet het spel wel verbeteren. De Spaanse grootmacht wist de eerste wedstrijd tegen Napoli bijvoorbeeld ook al niet te winnen. Die wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, terwijl Barça slechts één keer tussen de palen schoot.

Barcelona zou dit klusje normaal gesproken gewoon af moeten kunnen maken en daardoor doorgaan naar de volgende ronde. Napoli heeft namelijk ook geen geweldig seizoen achter de rug met een zevende plaats in de Serie A en de club boekt de laatste weken ook wisselvallige resultaten. Barcelona wint heeft een quote van 1.64 en Barcelona To Qualify levert een quotering van 1.37 op. Beide keuzes lijken uit te komen, maar de tweede geeft iets meer zekerheid.

Bayern München – Chelsea

Dit is de wedstrijd waarbij we kunnen zeggen dat het eigenlijk al bekend is wie er doorgaat naar de kwartfinale. Bayern won de eerste ontmoeting namelijk al met 0-3 en heeft daardoor een bijna onoverbrugbare voorsprong. Niets is onmogelijk, want we hebben in de afgelopen jaren al een aantal waanzinnige comebacks gezien in de Champions League. Toch lijkt dit bij deze wedstrijd niet te gebeuren, want de club uit München is gewoon enorm sterk dit seizoen en dit was ook bij die 0-3 zege goed te zien.

Chelsea liet in de laatste weken van de Premier League met vlagen wel goed voetbal zien. Een weddenschap op een gelijkspel of een overwinning van The Blues mede hierdoor niet geheel ondenkbaar. Bayern kan namelijk minder scherp voor de dag komen, omdat het toch al die grote voorsprong heeft. Een gelijkspel heeft een quote van 4.70 en een zege van Chelsea 5.85. Het is een risico, maar het lijkt wel één van de meest realistische weddenschappen met zo’n hoge quote bij het wedden op de Champions League.

Kwartfinalisten Champions League

Vier teams zijn al zeker van de kwartfinale en dit zijn Atalanta, Paris Saint-Germain, RB Leipzig en Atlético Madrid. De eerste twee van dit rijtje spelen tegen elkaar en dit is ook het geval bij de twee laatstgenoemden. Op die affiches kun je nu al Champions League wedden en binnenkort volgen ook de andere kwartfinales. Bayern München en Manchester City staan ook al met één been in de kwartfinale. De andere vier teams moeten nog alles uit de kast halen om een ronde verder te bekeren.

Winnaar Champions League wedden

Een andere weddenschap die erg belangrijk is bij het Champions League wedden is natuurlijk: Wie wint de Champions League? Volgens de bookmakers zijn Bayern München en Manchester City de grote favorieten met een quote van 4.30. Deze clubs worden gevolgd door teams als PSG (6.00), Atlético Madrid (9.00), Barcelona (9.00) en Atalanta (10.00). Veel sportwedders zullen zich in deze quotes kunnen vinden, want Bayern en Manchester bleken eerder al erg sterk te zijn. De voorspelling is dan ook dat één van deze twee clubs zich kroont als winnaar van de Champions League.