18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Champions League: tips voor wedden op returnwedstrijden

Tim Giesbers

Ook na de winterstop is de Champions League tot ontvlamming gekomen. De grootste clubs van Europa gaan op voor de returns van de achtste finales. Na deze wedstrijden is duidelijk wie de laatste acht clubs zijn die kans maken om de Cup met de Grote Oren binnen te slepen in de finale. Lees hier de beste tips om te gaan wedden op deze returnwedstrijden.

Allereerst is het slim een blik te werpen op de wedstrijden die op het programma staan. Deze week verdedigen RB Leipzig (0-1 tegen Tottenham Hotspur), Atalanta Bergamo (4-1 tegen Valencia), Borussia Dortmund (2-1 tegen Paris Saint-Germain) en Atlético Madrid (1-0 tegen Liverpool) hun voorsprong. Volgende week staan Manchester City – Real Madrid (2-1), Olympique Lyon – Juventus (1-0), Barcelona – Napoli (1-1) en Bayern München – Chelsea (3-0) op de planning.

Wedden op wie zich kwalificeert

Het belangrijkste aan een return is natuurlijk dat er bepaald wordt wie nog kans maakt op de Champions League. Verlies je over twee wedstrijden, dan is het over en sluiten en mag je het volgend seizoen opnieuw proberen. Zodoende is het natuurlijk een interessante optie om te kijken naar de weddenschap ‘to qualify’. Hierbij maakt het resultaat van deze individuele wedstrijd niet zoveel uit, maar wel het resultaat over twee duels.

Vorig seizoen bewees dat hier een wezenlijk verschil in kan zitten. Denk bijvoorbeeld aan de kwartfinales. Daarin stond onder meer het affiche Manchester City – Tottenham Hotspur op het programma. Tottenham had in eigen huis met 1-0 gewonnen en verdedigde die voorsprong in Manchester. De uitwedstrijd ging met 4-3 verloren. Over twee wedstrijden was het 4-4, maar door de gemaakte uitdoelpunten ging Tottenham door. Een nederlaag leidde dus toch tot doorbekeren.

Dit seizoen is het aan de quoteringen ook te zien dat de verwachten van Toto uiteenlopen. RB Leipzig verdedigt in eigen huis een 1-0 tegen Tottenham. Toto geeft Leipzig een quote van 1.56 om te winnen en van 1.13 om door te bekeren. Bij Paris Saint-Germain – Borussia Dortmund is dat anders. De thuisploeg is de favoriet voor winst (1.74), maar het wedkantoor tipt juist de Duitsers om door te gaan naar de volgende ronde (1.84 om 1.98).

Rekening houden met tactieken en strategieën

Een knock-outfase werkt toch altijd net anders dan een reguliere competitie of dan de groepsfase in een toernooi als de Champions League. In die laatste gevallen zullen ploegen veelal hun eigen spel blijven spelen, omdat je zes (groepsfase CL) of meer dan dertig (competitie) wedstrijden hebt om je punten te verzamelen. Pas in de echte topwedstrijden zullen clubs sneller geneigd zijn hun tactiek aan te passen aan de tegenstander.

Voor clubs in de knock-outfase werkt dat net anders, zeker in returnwedstrijden. Er staat nu opeens veel meer op het spel. Een slechte wedstrijd leidt tot een nederlaag: dan mag je inpakken en volgend jaar opgaan voor een herkansing. Daarom zullen vooral teams die een voorsprong verdedigen in de terugwedstrijd wellicht sneller geneigd zijn wat defensiever te spelen, om op die manier de kans op een plek in de kwartfinales te vergroten.

Dit kan dus betekenen dat er wat minder risico genomen wordt, wat leidt tot minder goals. Maar dit kan ook juist andersom werken. Komt een team op achterstand en heeft het één goal nodig om door te gaan, dan is de kans groot dat dit team vol op de aanval gaat spelen om het doelpunt te kunnen forceren. Dit levert ook weer meer ruimte achterin op, waardoor de kans op goals aan beide kanten toeneemt. Kijk in zo’n situatie ook naar het spelersmateriaal van de teams. Snelle spelers zullen beter zijn om in dat soort wedstrijden deze situaties op te lossen.

Hoe maak je de meeste kans op een mooie winst?

Met alle tips in je achterhoofd en natuurlijk onze uitgebreide voorbeschouwingen op alle returnwedstrijden in de Champions League moet het goedkomen om juiste voorspellingen te doen voor alle duels. Een losse goede voorspelling hoeft je echter nog niet direct veel geld op te leveren. Denk aan de voorspelling ‘RB Leipzig gaat door’. Deze krijgt slechts een quotering van 1.13. Daar schiet je dus financieel gezien niet zoveel mee op.

Je wil natuurlijk een zo groot mogelijke kans maken op winst, maar ook op een zo groot mogelijke winst. Hiervoor kun je een combinatieweddenschap gebruiken. Combineer meerdere voorspellingen met elkaar en vergroot zo de mogelijke winst die je kunt boeken. De reden dat dit zo goed werkt is dat je de quotes van de verschillende voorspellingen met elkaar mag vermenigvuldigen om een nieuwe quotering te krijgen.

Er zijn natuurlijk wel bepaalde manieren waarop je de meeste kans maakt op een goede combinatieweddenschap. Hiervoor is het handig alles te weten over deze vorm. Lees hiervoor deze gids op onze site: Combinatieweddenschap: uitleg, tips en strategie.