18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bwin sluit samenwerking met Belgische competitie

Tim Giesbers

Bwin, eigendom van GVC Holdings, heeft een samenwerking gesloten met de Belgische competitie, de Eerste klasse A. Hiermee wordt het wedkantoor de komende periode de nieuwe partner voor sportweddenschappen van de Belgische professionele competities.

De deal, die tot stand kwam door sportzender Eleven Sports, heeft een looptijd van drie jaar en omvat zowel de Eerste klasse A als de lagere Eerste klasse B en de Super Cup. Hierin neemt de kampioen van de de Eerste klasse A het op tegen de Belgische bekerwinnaar.

De overeenkomst omvat ook streamingrechten. Door deze rechten mag Bwin de Belgische professionele wedstrijden live uitzenden voor haar consumenten. Deze wedstrijden worden dan getoond op de diverse online en mobiele kanalen van de bookmaker.

Verantwoord

Pierre François, algemeen manager van de Eerste klasse A, zegt dat het partnerschap een sterke nadruk zou leggen op verantwoord gokken en ongezonde gewoonten van spelers zou willen bestrijden.

“Elke partner is zich bewust van de risico’s van onverantwoord gedrag en zet zich in om deze risico’s te minimaliseren, elk in zijn rol. Bwin, de Pro League en Eleven Sports zullen zich in het kader van dit partnerschap engageren om leiding te geven aan een geïntegreerde beleidspreventie, bescherming van spelers en de integriteit van het voetbal als geheel.”

Talent

Steven Cartigny vertelt namens Bwin blij te zijn met de nieuwe overeenkomst: “België is een broedplaats voor talent dat met succes over de hele wereld wordt geëxporteerd. Als gevolg hiervan zijn de ogen van de hele wereld steeds meer gericht op de Pro League.”