18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

bwin en Duitse voetbalbond DFB verlengen samenwerking

Tim Giesbers

Wedkantoor bwin heeft overeenstemming bereikt met de Duitse voetbalbond DFB over een verdere samenwerking tussen de twee partijen. Door deze nieuwe deal gaat de bookmaker door met het samenwerken op het gebied van marketing en integriteit. De overeenkomst loopt van 1 januari tot en met 31 december 2022.

De advertentierechten voor de DFB en de diverse nationale elftallen blijven nu bij bwin. Daarnaast gelden deze ook voor de DFB-Pokal, de 3. Liga en de Bundesliga voor vrouwen. De looptijd voor de advertentierechten is niet gelijk met de overeenkomst, maar van 1 juli 2019 tot en met 30 juni 2022. Zo mag bwin logo’s gebruiken en op sociale media berichten over deze teams en competities.

Marketing

In de 3. Liga, het derde niveau in de Duitse voetbalpiramide, heeft bwin ook nog extra zichtbaarheid. Zo staat het logo van de bookmaker op de mouwen van spelersshirts. Ook komen er uitingen van het bedrijf in stadions en in diverse publicaties en online platforms van de competitie en de clubs.

Marketing is natuurlijk een belangrijke reden om de samenwerking aan te gaan, maar de twee partijen gaan zich ook richten op het tegengaan van verslaving en op integriteit. De bestaande training- en preventieprogramma’s tegen gokverslaving en matchfixing worden ook verder ontwikkeld.

Verheugd

Denni Strich, managing director van de DFB, is tevreden met de deal: “We zijn erg verheugd om de bestaande samenwerking met bwin voort te zetten en uit te breiden. Er worden zeer attractieve competities toegevoegd. Ook kunnen we ons samen richten op integriteit en het voorkomen van verslavingen.”

Ook bwin is erg blij met het voortzetten van de samenwerking, zegt het bedrijf bij monde van Stephan Heilmann, verantwoordelijk in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. “We kijken uit naar de wedstrijden van het nationale team en in de beker, waar we een exclusieve omgeving hebben om ons merk te promoten. Ook kunnen we ons samen met de DFB goed richten op het verantwoord omgaan met sportwedden.”