18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Britten in de ban van royal baby, wedden op meisje

Tim Giesbers

De nieuwste royal baby van het Britse koningshuis krijgt de naam Diana. Ten minste, als we de wedkantoren in het Verenigd Koninkrijk mogen geloven. Er wordt namelijk door de Britten massaal gewed op het geslacht en de naam van het toekomstige kind van prins Harry en hertogin Meghan.

De naam Diana zou een eerbetoon zijn van Harry aan zijn moeder Diana. Zij stierf bij een auto-ongeluk in Parijs in 1997, toen Harry vijftien jaar oud was. De prins had altijd een warme band met zijn moeder gehad, dus het zou een voor de hand liggende keuze zijn wanneer hij en Meghan hun kind naar Diana vernoemen. Deze naam krijgt een quote van 8.00 bij de Britse bookmakers.

Meisje

Bij de Britse wedkantoren weten ze trouwens vrij zeker dat het kind een meisje gaat worden, want de laatste tijd maakt ook de naam Victoria een enorme opmars in de quoteringen, naar een quotering van 10.00. Na deze namen komt Alice als naam waarop het meest gewed wordt (quote van 12.00).

Na deze drie meisjesnamen zijn er ook Britten die een kans zien dat de baby een jongen wordt. Na Alice komen Arthur (12.00) en James (14.00) als favoriete namen bij de bookmakers. Arthur stond ook bovenaan toen prins William en Kate hun derde kind kregen. Hij werd echter Louis genoemd en Arthur werd gekozen als tweede naam.

Tweeling

Andere namen die nog vaak genoemd worden zijn Elizabeth, Alexandra (beiden 16.00), Grace (20.00) en Mary (25.00). Zodoende wordt het duidelijk dat de meisjesnamen een stuk populairder zijn om op te wedden dan de jongensnamen. Daarnaast is er nog het gerucht dat Meghan zwanger zou zijn van een tweeling. Ook hier wordt veelvuldig op gewed.