18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Britse organisaties trekken op tegen wedproblemen jongeren

Tim Giesbers

De Young Gamers and Gamblers Education Trust (YGAM) heeft zich aangesloten bij de Britse sportliefdadigheidsinstelling StreetGames en de Yorkshire Sport Foundation (YSF) voor een nieuw initiatief om wedgerelateerde schade onder jongeren te voorkomen.

Volgens de samenwerking gaat YGAM trainingssessies geven om het bewustzijn onder jongeren te vergroten rondom de potentiële gevaren die kansspelen met zich meebrengen. Deze sessies zijn specifiek gericht op en op maat gemaakt voor jongeren.

De trainingen worden vervolgens aangeboden via de netwerken van StreetGames en de YSF. Andere organisaties die met deze doelen samenwerken, zullen in dezelfde periode ook toegang hebben tot de hulpmiddelen die YGAM biedt om jongeren te helpen met wedgerelateerde problemen.

Vooruitgang

“Werken met sportclubs en -groepen is een natuurlijke vooruitgang voor de YGAM en iets waar we al een tijdje vooruitgang mee boeken”, zegt Sam Starsmore, de nationale onderwijsmanager van de YGAM. “Er is een duidelijke afstemming in onze waarden en missie, om kinderen te beschermen en ervoor te zorgen dat elke jongere een gezonde start in het leven krijgt.”

Bewustzijn

Halima Khan, regiodirecteur bij StreetGames, voegt toe: “Het beschermen van jonge mensen is een belangrijk doel voor StreetGames. Het gebruik van sport als drijfveer voor deze gesprekken kan een geweldige manier zijn om open en eerlijk te communiceren met vertrouwde maatschappelijke organisaties.”

“We hopen dat deze training zal helpen om het bewustzijn te vergroten van de mogelijke problemen die worden veroorzaakt door gamen en kansspelen. We willen de jongeren manieren bieden om de schade te voorkomen die deze zaken met zich mee kunnen brengen.”