18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Brits onderzoek: meerderheid supporters steunt sponsorverbod kansspelaanbieders

Tim Giesbers

Een onderzoek van Clean up Gambling heeft als conclusie dat een meerderheid van de Britse voetbalsupporters een verbod op sponsoring door kansspelbedrijven in de sport steunt. Clean up Gambling is een organisatie die lobbyt voor strengere regulering van de Britse kansspelindustrie.

Er werd een uitnodiging om de enquête in te vullen gestuurd naar voetbalfans door heel het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk waren 1006 fans bereid deze ook daadwerkelijk in te vullen. Zij zorgen samen voor de conclusie die getrokken wordt uit het onderzoek.

Stelling

44 procent van de respondenten was het eens met de stelling ‘Alle kansspelreclame, sponsoring en promotie in het voetbal moeten eindigen’. 21 procent was het er zelfs helemaal mee eens. 34 procent was het niet eens met de stelling en 13 procent zegt zelfs sterk tegen te zijn.

Ondersteunen

Een woordvoerder van de Betting and Gaming Council zegt dat adverteerders nodig zijn om het voetbal te ondersteunen. “Hoewel kansspelen bijdragen aan het financieren van sporten zoals voetbal, stelt het tv-zenders ook in staat om meer sport uit te zenden dan anders mogelijk zou zijn.”

“Ook speelt het een cruciale rol bij het onderscheiden van legaal erkende aanbieders tegenover de aanbieders op de zwarte markt die niet over de veiligheidsbescherming beschikken. Deze vind je alleen bij legale aanbieders”, vertelt deze woordvoerder.