18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Blackstone koopt het Spaanse Cirsa

Tim Giesbers

De Blackstone Group, een Amerikaanse investeerdersgroep met onder meer de Hilton Hotels in bezit, heeft het Spaanse wedkantoor Cirsa overgenomen. De voorwaarden van de transactie zijn nog niet geheel bekend, maar Cirsa gaf eerder al aan te hopen tussen de 2 en 2,5 miljard euro te ontvangen.

Langste adem

Blackstone was niet de enige organisatie met interesse om het Spaanse gokbedrijf over te nemen. Ook rivaal Apollo Global Management was volgens diverse berichten in de laatste weken in de race. Nu blijkt Blackstone toch de langste adem te hebben en het Spaanse bedrijf over te nemen.

De twee bedrijven gaven samen een verklaring. Hierin staat dat Blackstone vanaf nu de casino-, bingo- en sportwedonderdelen van Circa in Spanje, Italië en Latijns-Amerika overneemt. Dit heeft alleen geen betrekking op Argentinië. In dat land blijft Cirsa op eigen benen staan.

Nieuwe leiding

Manuel Lao Hernández, de oprichter van Cirsa, had tot nu toe de leiding over het bedrijf. Dit blijft hij doen in Argentinië. In de andere landen komt de dagelijkse leiding in handen van Joaquim Agut. Deze Spanjaard was al sinds 2006 CEO van Cirsa en zal dit ook blijven onder leiding van Blackstone.