18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

BGC komt met 10 miljoen pond voor kansspel-educatie

Tim Giesbers

De Betting and Gaming Council (BGC) gaat een onafhankelijk onderwijsprogramma van 10 miljoen pond (omgerekend ongeveer 11,3 miljoen euro) uitrollen. Hiermee gaat de organisatie jongeren in het Verenigd Koninkrijk leren over de risico’s van kansspelen.

Met het initiatief wil de BGC ervoor zorgen dat alle jongeren van 11 tot 19 in Engeland, Wales en Noord-Ierland ten minste één keer voorlichting over kansspelbewustzijn krijgen. Dit moet een onderdeel worden van het middelbaar of voortgezet onderwijs.

Informatie

Het programma wordt uitgevoerd door GamCare en de Young Gamers & Gamblers Education Trust (YGAM). Het uiteindelijke doel is om rechtstreeks 120.000 jongeren te kunnen bereiken. Ook wordt informatie verstrekt aan ouders om ervoor te zorgen dat jongeren veilig worden gehouden en kunnen worden doorverwezen voor hulp of ondersteuning.

Via het programma worden ook nog eens 100.000 onderwijsprofessionals getraind, zoals leraren, jeugdwerkers, beoefenaars van geestelijke gezondheidszorg in de gemeenschap, politie en gemeenschapssporten. De BGC wil dat verantwoordelijke volwassenen toegang hebben tot informatie.

Verheugd

Anna Hemmings, CEO van GamCare, legt uit: “GamCare werkt al jaren samen met jongeren die met professionals te maken hebben om kansspeleducatie te geven. Wat we in klassen zien, zijn meestal gepolariseerde opvattingen over kansspelen en een gebrek aan duidelijk begrip van de mogelijke risico’s.”

“We zijn verheugd om met YGAM samen te werken en dit broodnodige programma uit te breiden. Wij zijn van mening dat kansspeleducatie gelijk moet zijn aan educatie rond ander risicovol gedrag en de uitbreiding van dit programma zal ons helpen dat doel te bereiken.”