18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

BetVictor doet onderzoek naar datalek

Tim Giesbers

Wedkantoor BetVictor is een onderzoek gestart naar aanleiding van de onthulling dat een lijst met wachtwoorden voor de interne systemen bekend was geworden. Op de website was per abuis een document van twee pagina’s te zien met een lijst met links naar bepaalde systemen, inclusief een aantal gebruikersnamen en wachtwoorden.

Zwakke wachtwoorden

Chris Hogben, die het onderzoek gaat leiden, ontdekte het document via het zoekscherm voor consumentsupport. Hij vertelde dat het document, genaamd ‘Logins/Links to Back Offices – Internal’ wachtwoorden bevatte van het marktplatform, het ticketsysteem en de dienst voor identiteitscontrole.

Elf van de wachtwoorden in het document waren volgens Hogben gelabeld als ‘zwak’ en zouden zeer eenvoudig te raden zijn. Hij kwam er ook achter dat diverse andere interne documenten via hetzelfde zoekscherm te vinden en in te zien waren.

Document uit 2015

“Met toegang tot een van deze systemen, zou het mogelijk kunnen zijn om gevoelige informatie over het bedrijf te zien en mogelijk ook data over consumenten”, zegt Hogben.

Het is niet duidelijk hoe lang het document in te zien was via de website, wel dat het document zelf uit 2015 komt. BetVictor heeft na de onthulling de lijst van de site gehaald en een verklaring uitgebracht, waarin het bedrijf aangeeft het onderzoek af te wachten voor inhoudelijke vragen te kunnen beantwoorden.