18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Better Collective koopt Ribacka Group voor 30 miljoen euro

Tim Giesbers

Better Collective heeft de aankoop van het Zweedse bedrijf Ribacka Group afgerond. Uiteindelijk kan de deal 30 miljoen euro gaan kosten voor Better Collective. Dit in Denemarken gevestigde bedrijf wil zich gaan vestigen op de Zweedse markt en kan dit beter doen door deze aankoop. Ribacka heeft meerdere sportwed- en casinosites in Zweden, zoals speltips.se.

Termijn

In eerste instantie betaalt Better Collective direct een bedrag van 15 miljoen euro om alle aandelen van Ribacka over te kunnen nemen. In mei 2019 volgt een tweede termijn, van ditmaal 6 miljoen euro in geld of aandelen. Uiteindelijk kan er nog 9 miljoen euro bij komen wanneer er bepaalde doelen qua omzet gehaald worden. Dit bedrag wordt dan in 2020 betaald.

Ribacka zal na de overname van naam veranderen en vanaf dan door het leven gaan als Better Collective Sweden. Wel blijft het gevestigd in Stockholm, in het pand waar het nu ook al zit. Jesper en Jens Ribacka, de voormalige eigenaren van het bedrijf, blijven wel in dienst als respectievelijk CEO en bestuurslid. De twee gaan nu nauw samenwerken onder de vlag van Better Collective.

Marktdynamiek

“Zweden zien we als een van de meest interessante markten in Europa wat betreft online wedden op sportwedstrijden”, zegt Jesper Søgaard, CEO van Better Collective. “We geloven dan ook dat de verandering in marktdynamiek een al groeiende markt zal vergroten. De combinatie van marktgroei, de succesvolle organisatie van Ribacka en het toevoegen van nieuw talent zal ons helpen te groeien in Zweden.”

Jesper Ribacka voegt toe: “Sinds 2012 werken we hard om sterke merken neer te zetten in de Zweedse markt en, het belangrijkste, een sterk team te bouwen om een succes te stimuleren. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze overname ons nog verder brengt en daarom kijken we uit naar de samenwerking.”