18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Betsson ziet omzet dalen in derde kwartaal

Maurice Krabbendam

Het Zweedse Betsson heeft in het derde kwartaal een omzet van €119,2 miljoen behaald. Dat betekent een daling van 11% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. €29,4 miljoen van de totaalomzet kwam voort uit het sportwedden-onderdeel van het bedrijf. Ook dit betekende een daling, want in kwartaal drie van 2018 leverde de bookmaker-activiteiten nog 7% meer omzet op. Betsson geeft hier echter bij aan dat deze omzet op gelijke hoogte ligt als je inkomsten uit het WK niet zou meerekenen.

“Zwakke trends in Zweden en Nederland”

Als reden voor de omzetdaling, spreekt Betsson over “zwakke trends in Zweden en Nederland”. In Zweden is sinds januari 2019 een nieuwe regulering van start gegaan. In Nederland is een ook wetgeving (KOA) voor regulering goedgekeurd door de Eerste en Tweede Kamer, maar nog niet van start gegaan. Hierdoor zijn er behalve Toto nog geen Nederlandse online aanbieders met een licentie, en ziet de Kansspelautoriteit er met boetes op toe dat buitenlandse aanbieders zich niet op Nederlandse klanten richten.

“Zweedse markt ontgroeien”

Volgens Betsson zijn de omstandigheden in thuisbasis Zweden momenteel niet geschikt voor grote marketing-investeringen. De investeringen in eigen land zijn daarom naar beneden bijgesteld. Ondertussen stop Betsson juist geld in andere markten, “waar de opbrengsten uit deze investeringen beter zijn”, aldus CEO Pontus Lindwall in een verklaring bij de cijfers van kwartaal drie.

De bookmaker is ook van plan om via acquisities in andere landen de “Zweedse markt te ontgroeien”. Toch houd Betsson wel de hoop dat er in het eigen Zweden betere tijden aan zullen komen. “We zijn er echter zeker van dat de Zweedse markt zal verbeteren en we houden vast aan onze langetermijn-ambitie om ons aandeel in deze opnieuw gereguleerde markt te vergroten.”