18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Betsson verkrijgt aandelen in Braziliaans sportwedkantoor

Tim Giesbers

Betsson heeft bekendgemaakt 75 procent van de aandelen van de Braziliaanse bookmaker Suaposta in handen te hebben gekregen. Dit is een voorbereiding van het wedkantoor op de komende verandering in wetgeving in het Zuid-Amerikaanse land. Verdere details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

Het in Stockholm gevestigde Betsson wil ‘de beste positie verkrijgen in de verwachte re-regulering van de Braziliaanse sportwedmarkt’. Suaposta noemt zich het enige merk met een volledige licentie om sportweddenschappen aan te bieden in Brazilië. Het werkt samen met de Rio Grande do Sul Jockey Club.

Aandelen

In 2018 werd Suaposta opgericht door André Gelfi en Fernando Corrêa, die ook beiden in dienst blijven bij de bookmaker. Zij houden de resterende 25 procent van de aandelen en blijven aan in hun functies als respectievelijk algemeen en financieel directeur van Suaposta.

Het consultancybureau Partis fungeerde als exclusieve adviseur van Suaposta voor de transactie. Dit bedrijf merkte op dat het wedkantoor een breed aanbod aan diensten aanbood die veel waard zouden zijn voor Betsson. Hierbij gaat het onder meer om de toegang tot lokale betaaldiensten en marketingkanalen.

Potentieel

“We zijn erg blij om deze overeenkomst met Betsson aan te mogen kondigen”, vertelde CEO Gelfi. “Dit bedrijf is perfect gepositioneerd om onze diensten de kans te geven het volle potentieel te bereiken op de nieuwe Braziliaanse markt. We zijn ook erg blij met de rol die Partis speelde om de partijen bijeen te brengen.”