18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Betsson gaat aan de slag in Afrika, ‘verantwoordelijk staat voorop’

Tim Giesbers

Betsson heeft de eerste stappen gezet op de Afrikaanse kansspelmarkt, met de lancering van het bedrijf ‘Betsafe Kenya’. Het moederbedrijf belooft de diepste toewijding om onder consumenten een veiligere kansspelparticipatie te promoten.

Eerder dit jaar maakte de aanbieder uit Stockholm al bekend van plan te zijn om een dochteronderneming in Kenia te lanceren. Het was vanaf deze zomer het plan om samen te werken met Bet High, een bedrijf met een licentie van de Kenya Betting Control Board.

Financiering

Onder het strategische partnerschap tussen de bedrijven heeft Betsson aan Bet High de opdracht gegeven om als lokale partner van Betsafe Kenya te fungeren. Hierbij wordt gekeken naar het beheer van marketing, operaties en de ondersteuning richting consumenten.

De volledige financiering van Betsafe Kenya wordt gedaan door Betsson. Dat bedrijf zorgt ook voor onderhoud aan de technologieplatforms, systemen en technische ondersteuning in Kenia. Begin deze maand ging de samenwerking definitief van start. Betsafe Kenya verklaarde de intentie te hebben om te komen met richtlijnen voor verantwoord wedden.

Uniek

“Ons programma voor verantwoord wedden is uniek in deze markt, met de veiligheid van de Keniaanse fans van sportweddenschappen in gedachten. Onze online site bevat unieke controle- en veiligheidsfuncties op locatie”, vertelt Alex Kobia, waarnemend algemeen directeur van Bet High.

Kobia maakt bekend dat Betsafe Kenya de eerste aanbieder is die actief reclame maakt voor Gamehelp, de organisatie voor de behandeling en ondersteuning van problematisch wedden. Ook komt de aanbieder met een verantwoordelijke kansspelfunctionaris, die toezicht houdt op het bedrijf.