18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Betfred breidt uit naar Spaanse markt met nieuwe licentie

Tim Giesbers

Bookmaker Betfred gaat zich ook profileren op de Spaanse kansspelmarkt. Hiervoor heeft het bedrijf namelijk een licentie veilig weten te stellen bij de nationale kansspelautoriteit Dirección General de Ordenación del Juego (DGOJ). Met deze licentie mag Betfred sportweddenschappen en casinospellen aanbieden in het land.

Deze licentieaanvraag is een onderdeel van een grotere strategie van Betfred om uit te breiden. Momenteel heeft de aanbieder al licenties in Argentinië, Costa Rica, Finland, Hongkong, Ierland, India, Jamaica, Kroatië, Mexico, Sri Lanka, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, waar het hoofdkantoor van Betfred gevestigd is.

Ceuta

Ook in Spanje opent Betfred een fysiek kantoor, namelijk in Ceuta. Deze autonome stad is een Spaanse exclave en grenst direct aan Marokko. Hier is de kansspelbelasting 10 procent, wat de helft is van de belasting op het Spaanse vasteland. Ook de vennootschapsbelasting is lager in Ceuta, namelijk maar 12,5 procent.

“Deze uitbreiding is een mooie kans voor Betfred en de Spaanse licentie helpt ons bij onze uitbreidingsplannen”, vertelt Mark Stebbings, uitvoerend directeur bij Betfred. “Er is overduidelijk een enorme passie voor voetbal in Spanje en bij Betfred delen we die passie met alle Spanjaarden.”

Ervaring

Stebbings kijkt uit naar het aan de slag gaan op de Spaanse markt. “We hebben er vertrouwen in dat we de benodigde ervaring en bagage meenemen om hier aan de slag te gaan.” De Spaanse operator Optima zorgt voor het accountmanagement en voor het framewerk van Betfred op de Spaanse markt.