18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

BetElephant moet Maltese kansspellicentie inleveren

Tim Giesbers

De overheid van Malta heeft besloten de licentie van BetElephant in te trekken. Deze kansspelaanbieder had een servicelicentie op de eilandnatie, maar de Malta Gaming Authority trekt deze in. BetElephant heeft namelijk de tussentijdse financiële overzichten voor 2019 nooit ingediend.

Website

Met de servicelicentie die BetElephant in handen had, was het toegestaan om casinospellen en online weddenschappen aan te bieden. Hiervoor gebruikte het bedrijf, tevens gevestigd op Malta, twee merken. Via Spartabet en BetElephant werden online kansspelen aangeboden.

De website spartabet.com is offline gegaan na het intrekken van de licentie. Daarnaast is het domein betelephant.com te koop wanneer je naar de website gaat. Dit lijkt aan te duiden dat BetElephant niet meer terug wil keren op de Maltese kansspelmarkt.

Stortingen

Door het intrekken van de licentie is het voor BetElephant niet langer toegestaan kansspelactiviteiten uit te voeren. Ook betekent dit besluit dat de exploitant geen nieuwe spelers mag laten registreren en geen nieuwe stortingen kan accepteren.

Voor bestaande, geregistreerde consumenten heeft BetElephant moeten regelen dat zij nog toegang hebben tot hun accounts. Zij kunnen hiermee alle tegoeden laten uitbetalen door de aanbieder. Ook voor hen geldt dat zij geen nieuwe stortingen mogen doen op hun accounts.