18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

‘Betclic keert terug op de Poolse markt’

Tim Giesbers

Online wedkantoor Betclic gaat waarschijnlijk een terugkeer maken op de Poolse wedmarkt. Het bedrijf werd vorig jaar op de zwarte lijst geplaatst in het land vanwege acties die tegen de Poolse wetgeving ingaan.

Terugkeer

Jarenlang was Betclic een van de leidende aanbieders op de markt in Polen, maar vanaf de invoering van een nieuwe wetgeving in 2017 werd het uit de markt gedreven. In de kielzog van Betclic lieten ook andere bedrijven Polen achter zich, zoals Betfair, William Hill, Pinnacle en EnergyBet.

Vanwege het overtreden van diverse regels van deze nieuwe wetgeving werd Betclic dus op de zwarte lijst gezet in het land. Hiermee werd het bedrijf uitgesloten van het aanbieden van online weddiensten. BEM Operations, een dochtermaatschappij van Betclic Everest Group, heeft nu een nationale sportwedlicentie aangevraagd. Dat lijkt erop te duiden dat Betclic een terugkeer maakt op de Poolse markt.

Ministerie

BEM Operations staat nu op de recent geüpdatete lijst van online sportwedlicenties op de website van het Poolse ministerie van Financiën. Volgens Goal.pl betekent dit dat Betclic hun webadres Betclic.pl weer in gebruik wil gaan nemen. Andere namen op de lijst van het ministerie zijn Fortuna, Milenium, Star – Typ Sport, Totolotek, E-Toto, forBET, LV BET, Totalbet en Cherry Online Polska.