18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bet Service Group ziet Maltese licentie geschorst worden

Tim Giesbers

Bet Service Group, het wedkantoor dat achter het merk Gamebet zit, is verplicht om alle activiteiten op Malta te staken. De wedautoriteit van het land heeft namelijk besloten om de wedlicentie van Bet Service Group te schorsen. Hierdoor mag het bedrijf niet langer nieuwe spelers registreren of stortingen accepteren.

Onderzoek

De Malta Gaming Authority (MGA) heeft ook alle websites die gerund worden door Bet Service Group of samenwerken met het bedrijf opgeroepen om alle activiteiten te staken. Ook moet de bookmaker een verzameling aan data en documentatie naar de MGA sturen, zodat de autoriteit onderzoek kan doen naar de activiteiten van Bet Service Group.

De MGA heeft niet bekendgemaakt wat de beweegreden is om over te gaan tot de schorsing van Bet Service Group. Wel is naar buiten gebracht dat de MGA inderdaad bevoegd is om dit soort maatregelen te treffen, gezien de nationale Gaming Compliance and Enforcement Regulations, de regels rondom wedden.

Intrekken

“Een schorsing van een licentie kan door de MGA ingetrokken worden wanneer de licentiehouder bepaalde problemen erkent en aanpakt”, zegt de autoriteit. “De MGA moet volledig akkoord gaan met de concrete oplossingen. Worden de problemen helemaal niet aangepakt, dan kan de MGA overgaan tot het definitieve intrekken van de licentie.”

Het advies aan wedders die ingeschreven staan bij Bet Service Group en nog geld tegoed hebben van het bedrijf is om contact met de MGA op te nemen. Wanneer ze dit doen en hun gegevens delen met de waakhond, kan die helpen om het geld alsnog te krijgen.