18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Beste soorten promoties bij bookmakers

Tim Giesbers

Geld verdienen door goede weddenschappen te plaatsen: het recept voor een succesvolle ervaring met een bookmaker lijkt eenvoudig. Soms hoef je echter niet eens per se veel juiste en knappe voorspellingen te doen om geld te kunnen verdienen. Bij promoties en bonussen is dit niet eens nodig. Lees in dit artikel meer over de beste promoties en bonussen bij bookmakers.

Het is logisch dat bookmakers graag de beste promoties aan hun wedders aan willen bieden. Het is natuurlijk de bedoeling dat je bij hun wedkantoor je voorspellingen gaat doen maar ook dat je dat blijft doen. Daardoor zijn er bonussen voor nieuwe consumenten, maar ook voor mensen die al een account hebben. Het doel is altijd om jou als klant enthousiast te maken over het wedkantoor.

Maar vooral belangrijk is het voordeel voor jou. Door slim te kiezen uit de beste promoties en bonussen die bookmakers aanbieden, kun jij als speler je voordeel doen.

Free Bet

Allereerst de Free Bet. Dit is, zoals de naam eigenlijk al verklapt, een gratis weddenschap. Daarmee wordt bedoeld dat je zonder daar veel moeite voor te hoeven doen een bedrag op je account bijgeschreven krijgt, waarmee je weer voorspellingen kan gaan doen. Bij een juiste voorspelling heb je dus eigenlijk winst gemaakt zonder daar zelf een financieel risico voor te lopen.

Je moet bij een Free Bet goed in de gaten houden wanneer deze afgelopen is, zodat je niet misloopt dat je deze kunt gebruiken. Een reden waarom een Free Bet een van de beste promoties is, is dat je er weinig tot niets voor hoeft te doen. Soms (zoals bij het nieuw aanmaken van een account bij een wedkantoor) krijg je een Free Bet gewoon als cadeau van een bookmaker.

Er zijn ook soms gevallen waarin je wel moeite moet doen om een Free Bet te kunnen bemachtigen. Denk bijvoorbeeld aan een actie waarbij je voor een minimumbedrag in moet zetten op een bepaalde sport of competitie. Bijvoorbeeld: wed voor 10 euro op het WK Darts en krijg een Free Bet van 10 euro. In dit geval kun je een vrij risicoloze voorspelling kiezen om heel gemakkelijk je Free Bet te kunnen krijgen. Lees in dit artikel meer over Free Bets.

Risk Free Bet

Ook een Risk Free Bet is een van de beste promoties die je bij een wedkantoor tegen kan komen. Dit is een bonus die bookmakers af en toe uitdelen, zoals bij het openen van een nieuw account. Dit is sowieso vaak een situatie waarin je een bonus of promotie kan ontvangen van een bookmaker. Kort gezegd is een Risk Free Bet een weddenschap die voor jou als wedder risicovrij is.

Een voorbeeld hiervan is een actie waarbij een wedkantoor je inzet terugbetaalt wanneer een wedstrijd in 0-0 eindigt (tenzij je dat voorspeld hebt natuurlijk). Het idee hierachter is dat je als wedder meer kans krijgt om te winnen en je liever bindt aan het wedkantoor in kwestie. De 0-0 is uitgekozen omdat een wedstrijd zonder doelpunten vaak voor niemand leuk is. Wanneer je je inzet terugkrijgt van het wedkantoor is het vaak wel verplicht om dit geld uiteindelijk ook weer in te zetten. Anders kun je het bedrag niet uit laten betalen.

Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook een weddenschap afsluiten voor de score na negentig minuten. Dat betekent dat het succes van je voorspelling bepaald wordt wanneer de reguliere speeltijd afgelopen is. Eventuele doelpunten in de blessuretijd of verlenging hebben geen invloed op de uitkomst van je weddenschap.

Stortingsbonus

Een van de beste promoties is natuurlijk een stortingsbonus. Je opent een account en bij het storten van 100 euro krijg je van de bookmaker een gratis cadeau van eveneens 100 euro. Het klinkt te mooi om waar te zijn maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Soms gaat het zo makkelijk als hiervoor beschreven, al zijn er wel altijd wat haken en ogen, onder de naam van de voorwaarden.

Aan de eerste voorwaarde werd al even gerefereerd, namelijk dat je zelf wel eerst daadwerkelijk geld moet storten. Je moet zelf een investering doen, alvorens je van het wedkantoor gratis geld krijgt. Er zijn veel verschillende bedragen die je bij een bookmaker kan ontvangen als stortingsbonus. Zo kan het gaan om een lager bedrag als 10 of 20 euro, maar dit kan oplopen tot 50 of 100 euro. Dat laatste bedrag is vaak het maximum.

Vaak is een stortingsbonus ook gerelateerd aan je eigen inzet. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van een verdubbeling. Leg je 50 euro in, dan verdubbelt de bookmaker dit bedrag tot 100 euro. De belangrijkste voorwaarde is echter niet het bedrag maar wanneer je dit kan laten uitbetalen. Het is natuurlijk niet zo makkelijk dat je 50 euro stort en daarna direct 100 euro laat uitbetalen.

Vaak moet je het bedrag eerst een x aantal keer inzetten, bijvoorbeeld vijf keer, voordat je het kan laten uitbetalen. Daarnaast kan de bookmaker nog als eis stellen dat dit alleen mag gebeuren vanaf een minimale quotering, zoals 2.00. Dit is om ervoor te zorgen dat je niet een te veilige weddenschap kiest om op te wedden.

Stortingsbonussen zijn er overigens niet alleen voor nieuwe spelers. Via de website en nieuwsbrieven geven de meeste bookmakers maandelijks of vaker de gelegenheid voor het binnenhalen van een bonus die is gekoppeld aan een storting. Alhoewel reclame in je mailbox irritant kan zijn, is het in het geval van bookmakers wel degelijk handig. Wanneer je accounts hebt bij verschillende bookmakers, zul je zeer regelmatig nieuwe aanbiedingen ontvangen, en je totale voordeel kan hiermee flink oplopen.

Lees hier nog meer over de stortingsbonus.