18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Basisgids wedden op Premier League Wit-Rusland

Bob Ligthart

Bijna alle voetbalcompetities liggen nog altijd stil door het coronavirus. De Wit-Russische Premier League duurt wel gewoon voort en dit is momenteel dus een erg belangrijke alternatieve competitie voor sportwedders. Dit artikel is een basisgids en hierin lees je de beste tips omtrent het wedden op de Wit-Russische Premier League, oftewel de Vysjejsjaja Liga.

Geschiedenis Wit-Russische Premier League

De competitie in Wit-Rusland was voor een hele tijd niet meer zo spannend, want BATE Borisov domineerde de andere teams. De club mocht zich van 2006 tot en met 2018 de landskampioen noemen door de dertien opeenvolgende landstitels. Dinamo Brest maakte vorig jaar een einde aan deze reeks door er in 2019 met de titel vandoor te gaan. Het moet nog blijken of dit een eenmalig incident was of dat de andere clubs in de Vysjejsjaja Liga het BATE Borisov lastig kunnen blijven maken.

Stand van zaken in 2020

Vooralsnog lijkt het er wel op dat de teams concurrentie kunnen bieden. BATE staat na vijf speelronden op de achtste plek, dit komt met name door een slechte start. De titelfavoriet verloor de eerste twee wedstrijden en moet zich nu terug zien te knokken. De kampioen van vorig jaar staat met een huidige tiende plaats nog lager gepositioneerd op de ranglijst. Dinamo Brest heeft wel evenveel punten als BATE, namelijk zeven.

De top drie van dit jaar bestaat momenteel uit FK Slutsk, FK Vitebsk en Torpedo-BelAZ Zhodino – deze drie teams staan allemaal op tien punten. Deze clubs doen doorgaans niet mee om de titel, maar geven wel een goed signaal af met deze sterke start.

Favorieten voor de titel

BATE Borisov is eigenlijk elk jaar de grote favoriet als het gaat om de landstitel. De club is ondanks de tweede plaats van vorig jaar gewoon weer de grote kanshebber dit seizoen. Dinamo Brest is natuurlijk een andere favoriet voor de titel aangezien het vorig jaar de landstitel binnensleepte.

Shakhtyor Soligorsk mag ook niet ontbreken in dit rijtje, want deze club is bijna altijd een vaste gast in de top drie van de Wit-Russische Premier League. Het team kende dit jaar wel een slechte start en staat daarom nu op de dertiende plek. Het gat tot de koppositie is slechts vijf punten, dus er is nog genoeg tijd om aan kop te komen.

Topscorers Premier League Wit-Rusland

Na vijf gespeelde wedstrijden is er één speler met drie doelpunten en dit is Jasurbek Yakhshiboev van Energetik-BGU Minsk. Met deze drie goals is hij tot nu toe de speler met de meeste doelpunten. Achter hem volgt een grote groep aan spelers die op twee doelpunten staan.

Stanislav Dragun van BATE Borisov maakte er bijvoorbeeld twee en hij eindigde het vorige seizoen als nummer twee op de topscorerslijst met veertien doelpunten. Hij is dus zeker een speler om in de gaten te houden als het gaat om de topscorerstitel. Een andere bekende in de topscorersranglijst is Aleksandr Makas van FK Isloch. Hij eindigde vorig jaar met zijn tien goals in de top tien van meest scorende spelers in de Wit-Russische Premier League.

Wedtips Wit-Russische Premier League

Voor velen is de Vysjejsjaja Liga onbekend terrein, dus zorg ervoor dat je goed ingelezen bent voor elke wedstrijd. Op onze website plaatsen wij gedurende de coronacrisis voorbeschouwingen op wedstrijden van deze competitie. In deze artikelen worden de duels vooraf geanalyseerd en aan de hand hiervan geven we de beste wedtip bij een wedstrijd. Na het lezen van zo’n voorbeschouwing ben je helemaal op de hoogte over het duel en de kansen van beide teams. Deze voorbeschouwingen zijn onder het kopje ‘Wedtips & nieuws’ te vinden.

Wedopties Vysjejsjaja Liga

Bijna alle competities staan stil, waardoor de Wit-Russische competitie erg belangrijk is voor bookmakers. De wedopties zijn daardoor erg uitgebreid en zo kunnen sportwedders zonder veel aanpassingen blijven wedden op voetbalwedstrijden. Vaak zie je dat er bij wedstrijden tussen kleine teams minder spelopties zijn, maar dat is nu niet meer het geval.

Match Specials

Toto heeft nu bijvoorbeeld ook ‘Match Specials’ bij kleinere wedstrijden zoals FC Smolevichi – Dinamo Minsk. Dit zijn speciale weddenschappen waarbij hoge quotes te verdienen zijn. Er is bijvoorbeeld een mogelijkheid om te wedden op ‘Beide teams scoren in beide helften’. Deze voorspelling levert een quotering van 23.00 op. De quotes van ‘Match Specials’ zijn vaak zo hoog, omdat het veel risico met zich meebrengt. Maak dus vooraf een goede afweging of de quote het risico waard is.

Correcte score combinatie

Een weddenschap die je niet vaak ziet is ‘Correcte score combinatie’. Hierbij kun je voorspellen welk team er wint en met welke uitslag dit gebeurd. Toto heeft hier eigen selecties van gemaakt waaruit je als wedder kunt kiezen. Twee voorbeelden hiervan zijn: ‘Dinamo Minsk wint met 1-0, 2-0 of 3-0’ en ‘Gelijkspel 0-0 of 1-1’.

Andere mogelijkheden

Naast deze twee spelopties zijn er ook nog de bekendere weddenschappen zoals ‘1×2’, ‘Minder of meer doelpunten’, ‘Handicap’, ‘Beide teams scoren’ en ga zo maar door. De bookmakers hebben dus echt ingespeeld op de Wit-Russische competitie. Daarom is deze competitie nu zo interessant voor sportwedders en de moeite waard om te bekijken.